Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

10 vackraste granarna att inspireras av julen 2020

Metro Mode har hittat 10 vackra granar att inspireras av. Här finns allt från pampiga granar som når till taket och små söta granar som ryms i en vas på bordet. Vilken gillar du bäst?

gran-2018-jul

Foto: IKEA / jelanieshop.com & planete-deco.fr

December är snart här! Det är hög tid för dig att börja planera för hur du vill att din julgran ska se ut. Gillar du glammigt och glitter eller jordnära färger och levande ljus? Det kan vara knepigt att komma på vad som passar bäst hemma hos dig eller vilken stil du vill ha.

Våra tips:
1. Planera först!
2. Välj färgskala och stil.
3. Scanna av vilket utbud av pynt som finns eller som du själv kan tillverka. Välj även ut en fot, matta eller kruka som gör att julgranen kommer till sin rätt.
4. Därefter kan du införskaffa en gran som skulle klä i det pynt du planerat och som passar in i rummet.

Föj din inredning

Föj din inredning

Om du har ett färgtema hemma är det kul och enkelt att spinna vidare på det! Vem trodde att svart och guld kunde se såhär rätt ut i en julgran?

Julgran i svart och guld

 

Foto: stylizimo

Nästa bild
Klassikern

Klassikern

Visst är det väl helt underbart med en klassisk julgran? Röda, vita, halm- och filtdekorationer behöver inte kännas uråldrigt och trist. Men om du vill behålla den klassiska känslan på din gran ser vi nog helst att du skippar det där plastiga glittret från matbutiken, det förhöjer inte din gran!

Klassikern

Foto: IKEA / jelanieshop.com

Nästa bild
Amerikansk

Amerikansk

Den amerikanska julen handlar om att gå “all in”. Så vill du ha en riktig Disney-gran gäller det att inte spara på krutet. Håll dig till max två färger för att inte bli alldeles vimmelkantig av dekorationerna och häng sedan en kula på varje gren som håller. Kul att använda pärlband istället för glitter tycker vi.

Den amerikanska julgranen

Foto: Yourcozyhome

Nästa bild
Pastellfärgat och sockersött

Pastellfärgat och sockersött

För dig som inte har utrymme på golvet för en gran eller som är rädd att granen ska välta på grund av någon liten rackare som befinner sig på golvnivå tycker vi bordsgranen  är en fin lösning. Den behöver inte vara jätteliten men se så sagolikt sött det blev med pastellfärgade julgranskulor.

Smått och sött

Foto: Digsdigs

Nästa bild
Ombre-gran

Ombre-gran

Om du är allergisk, hatar att få de där förbaskade barren i fötterna eller kanske bara vill sticka ut lite med din gran så tycker vi du kan inspireras av ombre-granen! Den här granen fixar du enkelt själv med hjälp av lite sprayfärg!

Ombre-granen

Foto: LittleInspiration

Nästa bild
Naturligt pynt

Naturligt pynt

Pynta granen med sådant som naturen har att erbjuda. Det blir så snyggt och behöver inte kosta dig massa pengar. Prova hänga upp kottar, prydnadsäpplen eller rönnbär. Här kan bara fantasin begränsa dig!

Den naturliga granen

Foto: Trevor Dixon

Nästa bild
Gran med vimplar

Gran med vimplar

Dekorera granen med vimplar och andra fina pappersdekorationer. Det ger en helt annan känsla till granen än de vanliga blanka julgranskulorna. Varför inte utmana dig själv i lite origami och vik dina egna prydnader?

Pappdekoratiopner

Foto: Ferm Living

Nästa bild
Bordsgran

Bordsgran

Istället för att ställa en julgrupp eller en amaryllis på middagsbordet kan du dekorera med en liten gran i en kruka pyntad med levande ljus. Men lämna aldrig en gran med levande ljus utan uppsikt.

Bordsgran

Foto: La Petit Cuisine

Nästa bild
Miniatyr

Miniatyr

Istället för att slänga upp gamla knallröda adventsljusstakar kan du pynta med små granar i vas!

Gran i vas

Foto: Malin Björkholm

Nästa bild
Frostigt

Frostigt

Krispig känsla att pynta med glitter som liknar istappar på grenarna. Vitt, silver och grått ger din gran den där frostiga känslan som matchar snyggt till industristilen.

Frostig julgran

Foto: planete-deco.fr

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!