Artikeln innehåller annonslänkar
Home

15 saker du måste ha i din lägenhet innan du fyller 30

15 saker du måste ha i din lägenhet innan du fyller 30
14 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/03/kontor.jpg

En arbetsplats

Även om du inte jobbar hemifrån så borde du ha en plats i hemmet där du har dina viktiga papper och din dator. Det få ditt hem att kännas mer organiserat och du vet var du har allt som är viktigt.

Foto: decocrush.fr

https://metromode.se/files/2016/03/loppisfynd.jpg

Ett loppisfynd

När du fyllt 30 har du säkert börjat komma fram till vad som är din stil och vad du gillar. Då kan du ge ditt hem lite mer karaktär genom att fynda fina unika prylar på loppis eller secondhandbutiker.

Foto: desiretoinspire.net

https://metromode.se/files/2016/03/brandslackare.jpg

En brandsläckare

Att bli vuxen innebär ansvar. Det är därför dags att börja tänka på säkerhet. Det är bara dumt att inte ha en brandsläckare hemma. Nu finns det en massa fina och stilrena släckare du kan välja mellan. Som den här från Housegard. Den kostar 599 kronor och finns här.

Foto: Clas Ohlson

https://metromode.se/files/2016/03/en-bra-kniv.png

En bra kniv

När du blir  vuxen är det dags att börja laga mat på riktigt. Släng ut alla slöa knivar som du köpte när du flyttade hemifrån. Investera i en riktigt bra kockkniv. Den här kommer från Lion Sabatier och kostar 549 kronor. Här kan du köpa den. 

Foto: Royal Design

https://metromode.se/files/2016/03/matta.jpg

En stor matta

En stor och fin matta får ditt hem att kännas ombonat och varmt. Precis som det ska vara i ett vuxet hem. Det är en investering som dessutom kommer ge till ditt hem ett ansiktslyft. Satsa på en i askig rosa från Ellos Home(här hittar du den) eller en mörkblå från Åhléns (här hittar du den).

Foto: Apartmenttherapy.se

https://metromode.se/files/2016/03/galgar-.jpg

Matchande galgar

Som sagt, det är dags för ordning och reda. Byt ut dina fula och udda galgar mot nya fina. Du kommer märka att det kommer kännas mycket trevligare att öppna garderoben. Dessa kommer från Lagerhaus och kostar 79 kronor. Här kan du köpa dem. 

Foto: Lagerhaus

https://metromode.se/files/2016/03/mobel-inte-ikea-.jpg

En möbel som inte är från Ikea

Det är inte helt otänkbart att alla möbler i din första lägenhet kom från Ikea. Nu har du förmodligen börjat tjäna lite mer pengar och har därför råd att kunna köpa andra möbler. Det är inte bara en vuxenpoäng utan det gör också ditt hem mer personligt.

Foto: time-for-fashion.blogs.elle.es

https://metromode.se/files/2016/03/elvisp.png

En elvisp

Du kommer inte tro hur mycket en elvisp kommer underlätta ditt liv. Du kommer börja baka massor och bli en mästerkock på köpet. Nja, kanske inte men en visp gör många saker lite enklare. Den här kommer från Kitchen Aid och kostar 1299 kronor. Här kan du köpa den.

Foto: Royal Design

https://metromode.se/files/2016/03/ostbricka.jpg

En ostbricka

Att bli vuxen innebär att du måste gilla allt sånt som vuxna gör. Som att sitta och njuta av en god ostbricka. Därför behöver du en bra serveringsbricka där du kan lägga upp härliga delikatesser. Säg hejdå till papptallrikar.

Satsa på en fin träbricka (finns att köpa här) eller en i marmor (finns att köpa här).

Foto: shopstyle.com

https://metromode.se/files/2016/03/konst-i-vardagsrummet.jpg

Konst

Ditt hem måste ha någon form av kost som du gillar. Den konst du har på väggarna säger vem du är som person och vem det är som bor här. Försök hitta någon tavla som du gillar, det behöver inte bara vara något dyrt. Det enda kravet är att du ska gilla det. Vet du inte var du ska leta så kan du alltid hitta fina prints och tavlor på Etsy.

Foto: theresidentssf.com

https://metromode.se/files/2016/03/vas.jpg

En fin vas

Med en fin vas och färska blommor kommer du långt. Satsa på diskret vas och låt blommorna få tala för sig själva. Ditt hem kommer få sig ett riktigt lyft. Att alltid ha färska blommor hemma ger verkligen en vuxenpoäng. Här hittar du en rund och fin glasvas. 

Foto: http://trendenser.se/

https://metromode.se/files/2016/03/vaxter.jpg

En växt som du hållit vid liv i minst en månad

När du börjar närma dig 30 borde du kunna ta hand om åtminstone en växt. Du behöver inte köpa en blomma som knappt din mamma klarar av utan börja med en kaktus eller en svärmorstunga. De är nästan helt omöjliga att ha ihjäl.

Foto: regardsetmaisons.blogspot.fr

https://metromode.se/files/2016/03/verktygslada.jpg

En verktygslåda

Det är dags att kunna ta hand om dig själv nu så införskaffa dig en verktygslåda. Du behöver inte köpa några stora maskiner, du kommer ganska långt med en hammare och skruvmejsel. Den här fina kommer från House Doctor och kostar 395 kronor. Finns att köpa här.

Foto: Rum21

https://metromode.se/files/2016/03/vinglas-ha-i-sitt-hem-.jpg

Minst åtta vinglas

Från och med att du fyller 30 så måste du sluta servera vin i vattenglas eller (ännu värre) plastglas. Köp på dig ett gäng, minst åtta, så du kan ha större bjudningar utan problem. Köp billiga på Ikea,  ett par klassiska från Iittala eller köp roliga från House Doctor.

Foto: sundaybrocantes.blogspot.com

Börjar du närma dig 30? Då är det dags att tag i ditt hem på riktigt. Metro Mode listar sakerna du behöver i ditt hem för att bli vuxen.

När du är 20 kommer du undan med det mesta. Du har förmodligen precis flyttat hemifrån och bor i någon svindyr skrubb någonstans. Ditt hem är ett ihopplock av allt du gillar och inte gillar. Du har gått efter ledordet “man tager vad man haver”, och det är helt okej. När du är 20 behöver du inte ha allt under kontroll. Värre blir det när du fyller 30, då förväntas det att du är vuxen och har koll på livet. Även om du inte har full kontroll på livet så kan du ta kontrollen över ditt hem. Här är 15 saker du måste ha i ditt hem innan du fyller 30.

Foto:Time for fashion/The residents

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!