Home

3 enkla saker som fixar drömmigaste bröllopslokalen – i en lada

Lantliga bröllop är trendigare än någonsin och nu vill alla ha den ultimata kärleksfesten omringad av höbalar bland grönskande ängar. Här visar Metro Modes nyhetschef Cassandra Lundgren hur du förvandlar den kala lokalen till en magisk dröm – på nolltid. 

Dekorera ladan med hjälp av pompoms, ljusslingor och vimplar. I dag hittar du mängder av alternativ på samtliga produkter i både butik och på nätet. Det finns tre viktiga saker att tänka på innan du påbörjar shoppingen.

  • Kolla in lokalen och måtta hur mycket material du behöver. Vill du uppnå samma slutresultat som på bilderna ovan behöver du både ljusslingor för bjälkarna och ljusnät till taket.
  • Bestäm färgskala. Visst är det fint med knalliga färger men bäst gör sig ljusa, dova färger i en lantlig miljö. Välj tre olika färger (alternativt tre olika nyanser av en färg) för att skapa liv i lokalen.
  • Köp extra av allt. Det är inte kul att inse att ljusslingan inte räckte till sista bjälken eller att pompomsen plötsligt bara kunde täcka en tredjedel av taket. Köp på dig ett rejält lager och lämna tillbaka oöppnade varor som blir över.

Vill du sätta den där omtalade pricken över i:et och sno ihop en festlig bar på 20 minuter så fixar du det enkelt med hjälp av höbalar, plankor och skruv/spik. Gör så här!

  • Stapla höbalar på varandra tills du når lagom höjd för baren.
  • Såga ut plankor i rätt mått och skruva/spika samman en ram runt höbalarna. Detta blir även grunden för kommande “bordsskiva”.
  • Såga ut plankor i rätt höjd för att fästa (med skruv eller spik) på bordsramen, längs med sidorna. Detta steg är viktigt för att skapa en stabil grund så fuska ej.
  • Placera slutligen tre – fem plankor som du skruvar eller spikar ner i “bordsramen”. Detta blir barens bordskiva.

TIPS: Hellre en spik eller skruv för mycket än för lite. Är baren inte stabil så stadga den med hjälp av fler plankor. Du vill inte att den provisoriska baren ska rasa samman mitt under bröllopet.

När du är klar med dessa grundläggande dekorationer så sätter dukar, sommarblommor, björkkvistar och ljus slutgiltiga stämningen.

Lycka till!

Foto & dekor: Cassandra Lundgren 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!