Home

3 husmorstips – rengör stekpannan på ett kick!

Med hjälp av några smarta husmorsknep får du snabbt bukt med köksredskap där maten bränt fast. Så här enkelt rengör du din smutsiga stekpanna eller kastrull!

Foto: Shutterstock

Alla har vi varit där: middagen har bränt fast i stekpannan eller kastrullen, och den vidbrända maten sitter som berget. Här hittar du husmorstipsen som gör din stekpanna eller kastrull skinande ren igen!

Obs! Tänk på att om stekpannan har en nonstick-beläggning bör du inte använda ättika eller bikarbonat för att rengöra den.

1. Rengör stekpanna med bikarbonat och diskmedel

Detta husmorsknep från Leva & Bo tar hjälp av bikarbonat och diskmedel för att få loss fastbränd mat från kastruller och stekpannor.

Gör så här:

1. Fyll stekpannan eller kastrullen med hett vatten och lite diskmedel eller bikarbonat. Ställ den sedan på den varma spisplattan och vänta tills det börjar sjuda.

2. Låt blandningen sjuda i minst 15 minuter, beroende på hur mycket mat som fastnat. Använd sen en spatel (Obs! Använd trä eller plast för teflon) för att försiktigt lossa och lirka bort de fastbrända delarna när det börjar mjukna på sidor och botten.

3. När du fått bort allt det vidbrända tömmer du ut vattnet, sköljer och skrubbar rent med en borste eller svamp. Om du fortfarande inte får rent stekpannan/kastrullen kan du strö över lite bikarbonat innan du skrubbar på nytt.

2. Rengör stekpanna med vatten och ättika

Detta husmorstips kommer från Hus & Hem och går ut på att använda vatten och ättika för att rengöra kastruller och stekpannor.

Gör så här: 

1. Koka upp vatten och lite ättika i kastrullen eller stekpannan.

2. Låt blandningen koka i 1–2 minuter och häll sedan av.

3. Skrubba rent stekpannan eller kastrullen med disksvamp eller diskborste.

3. Rengör stekpanna med bakpulver och vatten

Detta tips innefattar bakpulver och vatten och kommer också från Hus & Hem!

Gör så här: 

1. Blanda varmt vatten med lite bakpulver för att skapa en bakpulverpasta.

2. Häll ner blandningen i stekpannan och skrubba rent med en svamp (Obs! Använd aldrig stålull eller andra städprodukter i metall!)

3. Skölj av och upprepa vid behov.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!