Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

3 saker du ska tänka på när du inreder en liten lägenhet

Att inreda en liten lägenhet är faktiskt riktigt svårt. Du vill ha ALLT du tycker i fint i lägenheten och du vill samtidigt inte att det ska kännas trångt. Tack och lov så finns det experter som vet hur du ska göra. Här kommer tre tips på hur du skapar ett stilfullt hem på få kvadratmeter.

Foto: Unsplash

1. Välj bort alla små möbler

Ett vanligt misstag många gör (been there done that) är att de väljer små möbler när de inreder (hej, pyttelilla matbord och soffbord). Vill du få plats med allt du vill så är oftast lösningen att välja små möbler. Resultatet blir istället att lägenheten ser plottrig ut och du känner dig som en jätte i ditt eget hem. Våga istället att satsa på en stor matta eller en stor soffa. Välj få möbler som får ta plats.

2. Du behöver inte ha vita väggar

Du har säkert hört minst en gång att vita väggar får rummet att se större ut och att det är ett självklart val när du bor litet. Det är ett säkert kort men är rätt tråkigt. Välj i stället ljusa nyanser av andra färger, kanske ljus grått eller ljus blått. Ljusa färger kan få ett rum att se större ut men du behöver inte välja vitt för det. Är det dåligt ljusinsläpp i din lägenhet kan det var en bra idé att måla väggarna mörka.

3. Satsa på bra belysning

Rätt belysning kan lyfta ett helt hem och dålig belysning kan förstöra ett hem. Det viktigaste ljuset är det naturliga ljuset, försök att få in så mycket som möjligt i hemmet genom bland annat tunna gardiner. Annars ska du variera dig, välj inte bara en stor taklampa utan även fönsterlampor, golvlampor och bordslampor. Se till att ljuset kommer från flera källor.

För inspiration för hur du ska inreda din lilla etta kan du kika in den här minitvåan, Göteborgs finaste etta eller den här kvadratsmarta ettan.

Källa: Mydomaine

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!