instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Det här är det viktigaste att tänka på när du inreder en liten lägenhet

Av: Metro Mode

Att inreda en liten lägenhet är faktiskt riktigt svårt. Du vill ha ALLT du tycker är fint i lägenheten och du vill samtidigt inte att det ska kännas trångt. Tack och lov så finns det experter som vet hur du ska göra. Här kommer tre tips på hur du skapar ett stilfullt hem på få kvadratmeter.

Foto: H&M Home

1. Välj bort alla små möbler

Ett vanligt misstag många gör (been there, done that) är att de väljer små möbler när de inreder (hej, pyttelilla matbord och soffbord). För att få plats med allt man vill så så väljer många ofta små möbler. Resultatet blir dock att lägenheten ser plottrig ut och du känner dig som en jätte i ditt eget hem. Våga istället att satsa på en stor matta eller en stor soffa. Välj ut ett fåtal möbler som får ta plats.

2. Du behöver inte ha vita väggar

Du har säkert hört minst en gång att vita väggar får rummet att se större ut och att det är ett självklart val när du bor litet. Ljusa färger kan få ett rum att se större ut men du behöver inte välja vitt för det; det är ett säkert kort men kan vara rätt tråkigt. Välj i stället ljusa nyanser av andra färger, som exempelvis ljusgrått eller ljusblått.

3. Satsa på bra belysning

Rätt belysning kan lyfta ett helt hem medan dålig belysning kan dra ner ett hem. Det viktigaste ljuset är det naturliga ljuset, försök att få in så mycket som möjligt i hemmet genom att till exempel välja tunna, skira gardiner istället för tjocka och tunga varianter. I övrigt är det en god idé att se till att du varierar dig; välj inte bara en stor taklampa utan även fönsterlampor, golvlampor och bordslampor – se till att ljuset kommer från flera källor.

För inspiration för hur du ska inreda din lilla etta kan du kika in den här minitvåan, Göteborgs finaste etta eller den här kvadratsmarta ettan.

Källa: Mydomaine

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår