METRO MODE + Hedvig

5 anledningar till att du behöver ha en hemförsäkring

Oavsett om du håller på att skaffa din första bostad eller har flyttat hemifrån för länge sedan kan det vara svårt att motivera alla de utgifter som vuxenlivet för med sig. Därför listar vi de främsta anledningarna till att en hemförsäkring är ett måste – samt delar med oss av ett riktigt bra erbjudande hos försäkringsbolaget Hedvig, som just nu ger dig 3 kostnadsfria månader när du tecknar en hemförsäkring.

1. Den skyddar ditt hem

Som namnet antyder så är en hemförsäkring först och främst en försäkring av ditt hem; olyckor kan ske så lätt och oavsett hur försiktig du är så kan ditt hem drabbas av allt från inbrott till brand. Sannolikheten är såklart oftast väldigt liten – men om det händer något kommer du vara väldigt glad att du hade en försäkring.

2. Den skyddar dina ägodelar

Det är inte bara själva bostaden som omfattas av hemföräkringen: den innehåller även ett så kallat egendomsskydd som gäller lösöre, alltså det du äger som inte utgörs av pengar, värdepapper och liknande – som till exempel möbler, husgeråd och transportmedel.

3. Den gäller även på resor

I din hemförsäkring ingår reseskydd i minst 45 dagar – något du (och dina närstående) kommer vara väldigt lättad över att du har om du råkar ut för något utomlands och till exempel behöver transporteras hem med ambulansflyg. Beroende på hur villkoren för din hemförsäkring ser ut kan det alltså vara helt överflödigt att ta köpa till en försäkring som erbjuds av till exempel flyg- eller charterbolaget, men se alltid till att läsa på hos försäkringsbolaget vad som gäller inför just den resa som du har tänkt göra.

4. Den kan gälla för skadestånd du krävs på

Det så kallade ansvarsskyddet i din hemförsäkring kan hjälpa dig om du till exempel krävs på skadestånd av någon. I så fall utreder ditt försäkringsbolag om du är vållande till skadan, och om händelsen omfattas av försäkringsvillkoren så kan försäkringsbolaget betala ersättning till personen.

5. Drulleförsäkringen räddar dig om du råkar ha sönder eller tappar bort något

Det är lättare än vi önskar att tappa mobilen i marken, sätta sig på glasögonen eller spilla ut den sista skvätten kaffe över datorn. Med en drulleförsäkring får du ersättning för det som gått sönder eller försvunnit om det uppfyller försäkringsvillkoren.

Hos försäkringsbolaget Hedvig ingår alltid Drulle-försäkring – och just nu får du med Metro Mode 3 månaders kostnadsfri hemförsäkring från Hedvig.

Läs mer och ta del av rabatten här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!