Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

5 enkla tips – så inreder du stilsäkert och tidlöst

Även om en älskar att inreda, följa trender och göra om i hemmet hela tiden. Så kan det faktiskt kännas lite jobbigt. Tycker du det är roligt med inredning så behöver du inte följa trender eller köpa nytt hela tiden. Det bästa är faktiskt att inreda tidlöst, och det behöver inte vara tråkigt.

tidlos-inredning-1

Foto: Trineholbaekdesigns/Historiska hem

Faktum är att det kan vara rätt dyrt att ha inredning som hobby, speciellt om du älskar att snöa in dig på exklusiva trender. Förutom att du gjort av med en massa pengar så kommer du förmodligen ha tröttnat på din inredning efter några månader och du måste köpa nytt. Vi ger dig tipsen som gör att du inte behöver byta ut all inredning varje halvår utan snarare var tionde år.

1. Håll dig borta från trender

Vi vet att det är roligt inspireras av de senaste trenderna och förälska sig i några av dem. Hur frestande det än är att förvandla hela vardagsrummet till en sammetsdröm så får du försöka stå emot. För det är just trenderna som får dig att bli så där less på ditt hem. Med det menar vi inte att du ska strunta i dem helt. Utan var lite mer sparsmakad med trenderna, du kanske inte köper ALLT i sammet utan kanske två kuddar.

2. Ha en neutral bas

Håll dig till 80/20-regeln när du inreder. Där 80 procent av ditt hem ska vara tidlöst som väggar, soffa, bord ja, alla stora och tunga saker. De 20 procent som är över kan du göra vad du vill med. Satsa på roliga färgdetaljer, trendiga detaljer eller loppisfyndade favoriter. De 20 procenten innefattar bland annat textiler och dekorationer, allt sånt som inte är jättedyrt och som lätt går att byta ut.

3. Gör en uppfräschning efter säsong

Det här handlar också om de där 20 procenten. Genom att lägga till små säsongsbetonade accessoarer kommer ditt hem aldrig att kännas tråkigt. Det kan handla om något så enkelt som en vas med vårblommor eller ljusa gardiner. Som sagt, du behöver inte köpa ett helt nytt hem för att få inredningen att kännas lite uppdaterad.

4. Håll det minimalistiskt

Att ha mycket accessoarer i ett hem kan inte bara orsaka stress utan kan även få dig lättare att tröttna på ditt hem. Rensa därför ut allt onödigt du har i ditt hem, förutom de grejer som du verkligen tycker om. Har du få grejer framme är de dessutom lättare att byta ut.

5. Satsa på någon ny detalj

Vi vet att det låter tråkigt att inte köpa någonting nytt på tio år, men du får ju såklart köpa nya saker. Satsa på att bryta av ditt tidlösa hem med någon modern detalj. Kanske en lampa, matta eller något liknande. Vips så har ditt hem fått en modern touch.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!