Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

5 enkla tips – så inreder du stilsäkert och tidlöst

Även om en älskar att inreda, följa trender och göra om i hemmet hela tiden så kan det faktiskt kännas lite jobbigt ibland. Om du tycker du det är roligt med inredning behöver du faktiskt inte följa trender – att inreda tidlöst är allt annat än tråkigt!

Foto: Eklund Stockholm New York, Widerlöv

Faktum är att det kan vara rätt dyrt att ha inredning som hobby, speciellt om du älskar att snöa in dig på exklusiva trender. Förutom att du gjort av med en massa pengar så kommer du förmodligen ha tröttnat på din inredning efter några månader och du måste köpa nytt. Vi ger dig tipsen som gör att du inte behöver byta ut all inredning varje halvår utan snarare vart tionde år.

1. Håll dig borta från trender

Vi vet att det är roligt inspireras av de senaste trenderna och förälska sig i några av dem. Hur frestande det än är att förvandla hela vardagsrummet till en sammetsdröm så får du försöka stå emot. För det är just trenderna som får dig att bli så där less på ditt hem. Med det menar vi inte att du ska strunta i dem helt. Utan var lite mer sparsmakad med trenderna, du kanske inte köper ALLT i sammet utan snarare två kuddfodral.

2. Ha en neutral bas

Håll dig till 80/20-regeln när du inreder. 80 procent av ditt hem ska vara tidlöst – väggar, soffa, bord, ja, alla stora och tunga saker. De 20 procenten som är över kan du göra vad du vill med. Satsa på roliga färgdetaljer, trendiga detaljer eller loppisfyndade favoriter. De 20 procenten innefattar bland annat textiler och dekorationer, allt sånt som inte är jättedyrt och som lätt går att byta ut.

3. Gör en uppfräschning efter säsong

Det här handlar också om de där 20 procenten. Genom att lägga till små säsongsbetonade accessoarer kommer ditt hem aldrig att kännas tråkigt. Det kan handla om något så enkelt som en vas med vårblommor eller ljusa gardiner. Som sagt, du behöver inte köpa ett helt nytt hem för att få inredningen att kännas helt uppdaterad.

4. Håll det minimalistiskt

Att ha mycket accessoarer i ett hem kan inte bara orsaka stress utan kan även lättare få dig att tröttna på ditt hem. Rensa därför ut allt onödigt du har i ditt hem, förutom de grejer som du verkligen tycker om. Har du få saker framme är de dessutom lättare att byta ut.

5. Satsa på någon ny detalj

Vi vet att det låter tråkigt att inte köpa någonting nytt på tio år, men du får ju såklart köpa nya saker. Satsa på att bryta av ditt tidlösa hem med någon modern detalj. Kanske en lampa, matta eller något liknande. Vips så har ditt hem fått en modern touch.

Här är de klassiska köpen som utgör den perfekta basen i ditt hem:

Stol – Carl Malmsten/Stolab KÖP

Stol – Carl Malmsten/Stolab

Pris: 2 865 kr.

KÖP

Nästa bild
Bänk - Åhléns KÖP

Bänk - Åhléns

Pris: 1 799 kr.

KÖP

Nästa bild
Rund spegel - House Doctor KÖP

Rund spegel - House Doctor

Pris: 1 619 kr.

Diameter: 110 cm. Finns i fler storlekar.

KÖP

Nästa bild
Fåtölj - Morten Gøttler/Carl Hansen & Søn KÖP

Fåtölj - Morten Gøttler/Carl Hansen & Søn

Pris: 6 965 kr.

KÖP

Nästa bild
Howardsoffa - The Sofa Store KÖP

Howardsoffa - The Sofa Store

Pris: 11 999 kr.

KÖP

Nästa bild
Sidobord - Design House Stockholm KÖP

Sidobord - Design House Stockholm

Pris: 1 750 kr.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!