Home

5 smarta tips – så flyttar ni ihop utan att bli osams

Flytta ihop utan att bli oense och ovänner? Ja, det går faktiskt. Här är 5 tips som kommer göra er sammanslagning lite enklare.

Att flytta ihop kan vara underbart och ett stort steg för relationen, men det kan också vara riktigt jobbigt. Inredningssmaker ska matcha och gå ihop och älsklingsprylar slängas. Det är verkligen inte lätt. Är vasen som du fick av din mormor när du tog studenten värd att kämpa för och kan du stå ut med hens fula glas? Det är en hel del ni måste kompromissa om och ert tålamod kommer sättas på prov.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto:REX

Inspireras tillsammans

Inspireras tillsammans

En grundpelare för en lyckad hopslagning är att ni pratar om er inredning innan det finns en inredning att prata om. Kolla runt på Pinterest tillsammans, prata om det ni ser. Då får ni snabbt veta vad ni har för olika stilar, vad ni tycker lika om och vad som skiljer er åt. Efter en stunds tittande kommer ni förhoppningsvis kunnat landa i någon form av gemensam stil.

Nästa bild
Prata igenom flytten innan

Prata igenom flytten innan

För att ni ska slippa ta alla bråk på plats i ert nya hem kan ni ta dem innan ni har börjat packa. Prata igenom allt som oroar er, om någonting oroar er. Fundera också på vad ni gillar o respektive hem, finns det något ni både gillar som ska följa med till ert gemensamma hem och finns det något ni absolut inte vill ha. Pratar ni om det här innan så slipper ni stå och skrika över gamla ljusstakar när ni är flyttrötta och hungriga.

Nästa bild
Kör inte över varandra

Kör inte över varandra

Innan du ber din partner slänga ut det gräsliga bordet hen ärvt av sin mormor kan du förslå att ni gör om det. Kanske ger det en ny färg eller en ny skiva. Ni kan kanske tillsammans enas om ett nytt utseende som ni båda kommer att gilla. Tänk också på att du inte ska köra över din partner, det är faktiskt ni båda som ska bo i ert hem. Har en möbel eller en sak ett högt affektionsvärde för din partner så kan det vara värt att spara ändå.

Nästa bild
Ge varandra vetorätt

Ge varandra vetorätt

För att er flytt ska kunna fungera måste ni lära er att kompromissa. Något som kan vara svårt att komma överens om är vilken konst ni ska ha. Det som är ännu svårare är hur ni ska kunna kombinera er olika smak. Det bästa ni kan göra är att samla all er konst, välj tillsammans ut den konst ni vill ha och ge varandra vetorätt. Detta kan ni applicera på vad som helst som ni är oense om.

Nästa bild
Var personliga

Var personliga

Det viktigaste för att ni ska komma överens och bli nöjda med ert hem är att det ska synas att det är två personer som bor där. Din partners vänner ska komma hem till er och känna att hen bor där och detsamma med dina vänner. Även om du hatar hens gamla fotbollströja så måste den få finnas där. Se till att minst en sak i varje rum ska representera er.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!