Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Så får du påskliljorna att hålla hela högtiden – 5 supertips!

Snart är det dags för vårens stora högtid, påsken! Bland alla ägg och kycklingdekorationer är det påskliljan som är den blomma som för de flesta symboliserar högtiden. Vi har samlat våra bästa knep för att få den vackra gula blomman att hålla hela påskhelgen. 

Foto: Instagram @petalsandposiesflowerfarm/Blomsterlandet

Det finns få blommor som ger så mycket vårkänslor som påskliljan. Med sin intensiva gula färg sprider den energi och välkomnar solen, ljuset och grönskan som vi längtat efter så mycket. Påskliljorna har blivit en tydlig symbol för vårens ankomst och är en mycket populär blomma, den är både lättskött, billig och sprider glädje med sin intensiva gula färg. De är dessutom perfekta att använda i olika påskdekorationer både inne och utomhus. Nedan delar vi med oss av några skötselråd!

Som snittblomma:

1.Snitta stjälkarna
Det första steget när du köpt hem dina påskliljor är att du ger stjälkarna ett diagonalt snitt med en vass kniv. Därefter är det viktigt att du sätter blommorna i vatten direkt så att snittytorna inte hinner torka ut.

2. Välj kallt vatten
Låt vattnet rinna en liten stund då påskliljorna föredrar kallt vatten.

3. Påskliljor + frukt = no match
Påskliljorna vill helst inte bli placerade nära färsk frukt eftersom att frukten utsöndrar gasen Etylen som påskyndar blommornas mognadsprocess, vilket får dem att vissna fortare.

4. Hellre kallt än varmt
Påskliljor är även blommor som gärna står svalt. Undvik temperaturer under 5 plusgrader men desto svalare blomman står desto längre håller den sig.

5. Pyssla om dina blommor
Snitta om stjälkarna, ta bort vissna blad och fyll på vasen med nytt vatten. En härlig liten service får dina blommor att klara sig längre.

I kruka:

  1. När du köper påskliljor så har de mycket näring lagrat i själva löken och är därför en lättskött växt.
  2. Placera krukan på ett svalt ställe, undvik direkt solljus.
  3. Vattna sparsamt runt lökarna när jorden torkat lätt och var noga med att inte övervattna.
  4. Efter blomning kan du med fördel plantera ut plantan utomhus. Då kommer den att blomma igen nästa vår.

Källa: Interflora

KÖP

.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!