Home

Enkla knepet som gör att du städar hela ditt hem – på endast 15 minuter

Hör du till gänget som hatar att städa och kanske mest ser det mest som ett nödvändigt ont? Då har du kommit helt rätt, för vi har tipsen du alltid har längtat efter. Hur bra låter det inte att städa hela ditt hem på bara 15 ynka minuter?

Foto: Unsplash

Innan du börjar städa bör du komma fram till vad “städat” betyder för dig. Vad är det som får dig att tycka att det är stökigt respektive städat? När du vet det, då vet du vad det är du ska satsa på när du städar.

Tricket för att enkelt hålla rent är att välja ut tre rum som du spenderar fem minuter vardera – den så kallade 5-5-5-regeln. Se till att välja tre rum där du spenderar mycket tid, till exempel vardagsrummet, köket och badrummet. Sätt en timer på fem minuter och sätt igång och städa – följ den här guiden!

Vardagsrummet

1. Torka av öppna ytor som bord och bänkar.

2. Vik ihop filtar och arrangera kuddarna.

3. Gör en snabb dammsugning, ta bort det värsta.

4. Ta bort sådant som inte hör hemma i det här rummet.

Köket

1. Få undan disken: antingen diskar du glas, tallrikar och annat som står framme eller ställer dem i diskmaskinen.

2. Ta bort allt som inte ska vara i köket och släng skräp (vissa saker tenderar att hamna i köket som post, nycklar, väskor och så vidare).

3. Torka av alla ytor.

Badrummet

1. Gör rent toaletten.

2. Stäng duschdraperiet

3. Rengör handfatet och spegeln.

4.. Töm papperskorgen.

Nu är du klar! Upprepa de steg du tycker behövs varje dag och du kommer märka att ditt hem kommer kännas städat och organiserat. Dessutom blir det inte lika jobbigt när du väl storstädar.

Källa: The Everygirl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!