Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

6 enkla knep som förnyar ditt badrum utan att du behöver renovera

6 enkla knep som förnyar ditt badrum utan att du behöver renovera
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/04/Bild-1.jpg

Steg 1: Rensa

Låter kanske banalt. Men gör dig av med all gammal skit som tar upp onödig plats och samlar damm. Rensa badrumsskåpet, hyllorna och badkarskanten. Gör dig av med trötta handdukar, det missfärgade duschdraperiet, mattor och textiler.

https://metromode.se/files/2016/04/Steg-2.jpg

Steg 2: Gör rent på djupet

Ta bort missfärgning i toaletten. Koka upp vitvinsvinäger med en matsked bikarbonat och häll i toaletten. Låt stå över natten och borsta rent nästa morgon. Syna fogarna på djupet med tandborste och vitvinsvinäger eller en blandning av vatten och klorin.

https://metromode.se/files/2016/04/Steg-3.jpg

Steg 3: Måla om fogar

Gör rent, måla sedan om fogarna med en tunn pensel och fogfärg. Ett tips kan vara att satsa på en mörk fogfärg som är ett perfekt kamouflage för framtida slitage.

Foto: hejregina.elledecoration.se

https://metromode.se/files/2016/04/fore-efter-badrum.jpg

Steg 4: Förnya kaklet med dekor

Ge fult gammalt kakel ett ansiktslyft med hjälp av kakeldekor. Bara fäst upp dekoren och stryk bort eventuella luftbubblor så är det färdigt. De är superlätt att applicera och kan tas bort utan att det skadar kaklet.

 

Kakeldekor går att köpa här! 

Foto: annikabackstrom.blogspot.se

https://metromode.se/files/2016/04/Bild-5-Dornbracht.jpg

Steg 5: Byt blandare

En ny blandare är ett enkelt sätt att förnya ett äldre badrum. Eller ge ditt badrum ett helt nytt intryck. När du väljer blandare är det bra att tänka på att det nya blandarfästet ska ha samma centrumavstånd, c/c, mellan rörhålen som den gamla. Förgyll ditt badrum med guld eller varför inte något så modernt som mattsvart?

https://metromode.se/files/2016/04/Bild-7.jpg

Steg 6: Ny inredning

Har du råd? Låt pricken över i:et bli ny härlig badrumsinteriör. Nya krokar, duschdraperi, handtag, växter, lampor, mattor och hyllor gör halva jobbet! Våga inreda badrummet som ett vanligt rum, det gör det mycket hemtrevligare.

Nytt badrum på en helg? Japp, det går att förnya badrummet snabbt och effektivt utan att det behöver kosta skjortan. Metros home redaktör Petra Tungården guidar dig i 6 enkla steg till makeovern.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!