Home

7 enkla tips – så rensar du ditt hem från negativ energi

Känner du att du inte får energi i ditt hem, eller att du är ständigt trött och låg? Då kan det vara dags att göra en omstart i ditt hem, en detox och en rensning av negativa energier.

energi-inredning-negativ-rensa-detox-Foto: Unsplash

Ta reda på varför du vill rensa ditt hem
Är det ett ex närvaro du vill får bort eller en oro? Kanske vill du bara göra en generell detox av ditt hem? Sätt dig ner och ta tio djupa andetag och kom fram till vad du vill. Redan här kan du börja fokusera på energin och andas ut den.

Gör rent vid din dörr

Det sägs att energier tar samma vägar som oss, så gör rent kring din dörr och sopa rent. Både för att det ska kännas trevligt för dig att komma hem, men också för energiernas skull.

Släng eller laga allt som stör dig

Negativ energi är det som stör ditt flöde. Trasiga saker eller sakar du stör dig på är sånt som stör ditt flöde och laddas med negativ energi. Ett bra tips är du att ta tag i problemet och gör dig av med allt som är i vägen för dig.

Bränn salvia

Ett gammalt tips för att bli av med dålig energi är att bränna salvia. Tänd eld på salvian och blås ut lågan, svep sedan röken som bildas i alla hemmets hörn. Om du vill bli av med  ett ex energi ska du även svepa den över sängen.

Vädra ur

Fyll ditt hem med frisk luft och vädra ur alla rum. Skaka ur täcken, kuddar och mattor. Frisk luft gör att energin kan cirkulera fritt i rummet.

Runda former

Undvik vassa och hårda kanter utan inred istället med runda och mjuka former. Runda hörn skapar en positiv energi.

Avsluta din rensning 
När du är klar med din rensning, oavsett hur du har gjort. Ska du skapa ett avsluta din detox. Sätt dig ner, slut ögonen och säg ett mantra som känns bra för dig och ditt hem. Antingen högt, eller tyst för dig själv.

Källa: Purewow/Sköna hem

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!