Home

7 inredningstrender som du kommer se överallt 2019

Gör dig redo för en ny säsong, ett nytt år och nya inredningstrender. Vi har gjort det vi gillar bäst, nämligen trendspana inför framtiden. Här är trenderna som kommer bli stora 2019.

inredningstrender-2019-trender-torkade-blommor-inspiration-Foto: Jotun Lady/Alcro

Brända toner, stora kontraster och torkade blommor. Det är bara några av alla inredningstrender som förväntas att slå stort 2019. I bildspelet listar vi sju trender som vi och några experter tror kommer bli nästa stora succé. Haka på dem redan nu och bli först eller vänta tills nästa år.

Källa: Boligmagasinet/Oslo Design Fair

Torkade blommor

Torkade blommor

Tidigare år har vi älskat gröna växter, vem minns inte kaktustrenden eller den minst sagt populära fiolfikusen? Men nästa år satsar vi på torkade växter. Du har kanske redan nu sett pampasgräs på var och varannat Instagramkonto? Byt ut färgsprakande snittblommor mot torkade buketter. En bra grej är ju att de håller betydligt längre än färska blommor.

Foto: Jotun Lady/Granit

Nästa bild
Rejäla bord

Rejäla bord

Det kan vara dags att säga hejdå till dina möbler som har tunna ben. För en spaning som gjorts till 2019 är att benen på borden blir tjockare och grövre. Detta blir någonting helt annat än vad vi är vana vid, vi som länge gillat nätta möbler.

Foto: H&M Home/Margaret M. de Lange /Oslo Design Fair

Nästa bild
Gyllene toner

Gyllene toner

2019 års färgpalett är inspirerad av naturliga nyanser som sand, grädde och havre men också av brända och gyllene toner som roströd, honung och brunt. Tillsammans bildar dessa harmoniska och behagliga kombinationer.

Foto: House doctor/Jotun Lady

Nästa bild
Nya pasteller

Nya pasteller

Vi lämnar inte pastellerna bakom oss än utan nästa år fortsätter vi förälska oss i ljusa nyanser. Men färgerna byts ut från rosa till persika, syren och smutsig lime. Använd dem tillsammans eller var för sig.

Foto: Jotun Lady/Granit

Nästa bild
Stora kontraster

Stora kontraster

Disharmoni och kontraster är nyckelorden nästa år. Måla väggen i två kontrastfärger eller ha olika färger på kuddarna. Sluta tänk ton i ton utan tänk kontraster och ”pop”.

Foto: Lagerhaus/Alcro

Nästa bild
70-tal och trä på trä

70-tal och trä på trä

Den ljuva och murriga 70-talet har redan smugit sig in i inredningen men 2019 är dess nya storhetstid. Inred med obehandlad furu, rotting och blanda också gärna olika träslag. Mycket trä är ledordet!

Foto: Bloomingville/House Doctor

Nästa bild
Nya gröna nyanser

Nya gröna nyanser

Vi har länge älskat gröna nyanser, gärna klara och ganska murriga nyanser som smaragdgrönt och skogsgrönt. Nu är det dock dags för en ny tid av gröna färger. 2019 säger vi hej till dammig lime, grågrönt och ljusgrönt.

Foto: Ikea/Alcro

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!