Home

7 tips på hur du kan styla dina hyllor snyggt

Vi älskar öppna hyllor eftersom de både gör ett rum större och ger oss möjlighet att dekorera våra hem ännu mer. Dock kan det vara svårt att få till den där snygga stylingen vi ser i alla inredningstidningar. Här kommer några tips och tricks på hur du lyckas med stylingen på dina hyllor.

styla-hyllor-hemma-tips-2016-inredning-inspiration-puff

I dag har de flesta öppna hyllor hemma och de har en förmåga att bli överfulla med böcker, papper och småsaker. Hyllors huvudsyfte är förvaring och de kan därför lätt bli röriga. Men med rätt medel och rätt tankesätt kan du lyckas få till snygga stylade hyllor hemma. Spana in nedan för alla tips och tricks!
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto:Pinterest
Källa: styleathome.com

Använd dig av rätt förvaring

Använd dig av rätt förvaring

En enkel lösning på problemet, att du har mycket saker som ska rymmas i hyllorna men ändå vill att det ska se snyggt ut, är rätt förvaring. Glasburkar för pasta och ris, snygga lådor att dölja papper i och korgar för små prylar. Dina hyllor kommer se mycket mer städande ut även om det är exakt lika många saker i hyllan som innan.

Foto: Pinterest

Nästa bild
Organisera

Organisera

A och O för snygga hyllor är att organisera. Ställ liknande saker med varandra och se till att allting har sin plats.

Foto: Pinterest

Nästa bild
Undvik småsaker

Undvik småsaker

För mycket småsaker kommer att göra att dina hyllor känns röriga. Satsa istället på lite större saker. Allt handlar om balans men den vanligaste regeln när det kommer till att styla hyllor är ”more is more and bigger is better”.

Foto: desiretoinspire.net

Nästa bild
Symmetri

Symmetri

Symmetri är viktigt för att dina hyllor ska bli snygga, så försök att ha flera liknande saker på flera ställen på hyllorna. Om du har en trave böcker i ena änden av hyllan är det bra att ha några böcker utspridda på resten av hyllan också.

Foto: sinnenrausch.blogspot.se

Nästa bild
Neutralisera

Neutralisera

Satsa på neutrala färger som vitt, trä och metall. Om du vill ha mer färg kan du ha några få saker i de färgerna du önskar.

Foto: Ikea.com

Nästa bild
Matcha

Matcha

Försök att matcha dina saker i hyllorna med inredningen i resten av rummet. På så sätt smälter hyllorna in mer i rummet och det känns väldigt stylat.

Foto: styleathome.com

Nästa bild
Gör om, gör rätt

Gör om, gör rätt

Det är svårt att få till det första gången så var inte rädd för att göra om och testa nya uppställningar.

Foto: almostmakesperfect.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!