Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

8 dokumentärer du måste titta på om du älskar design

Älskar du alla typer av design och har dessutom upptäckt dokumentärernas värld? Grattis, det är din lyckodag. Vi listar 8 dokumentärer om design att se i höstrusket.
 
designdokumentarer-dokumentarer-2016-design-mode-puffFoto: uaredesign.com/Gustavsberg

Just nu älskar vi dokumentärer och vi kan helt enkelt få nog av att spendera en kväll framför en intressant historia. Nu när hösten börjar göra sig påmind är det inte lågt kvar tills vi kan börja njuta av långa myskvällar i höstmörkret. Vad passar inte bättre då än en bra dokumentär om våra favoritdesigners?
 
Eames (2011)
En dokumentär om skaparna bakom de klassiska Eames-stolarna. Makarna Ray och Charles Eames började designa stolar vilket sen gjorde att de började arbeta inom arkitektur, film och foto.


 
Stig Lindberg – multikonstnär (2005)
Stig Lindberg – multikonstnär är ett porträtt på formgivaren och i dokumentären får vi möta bland annat formgivaren Ulrica Hydman-Vallien och keramikern Lisa Larsson. Denna är ett måste för dig som älskar svensk design. För ingen säger nog emot när man säger att Stig Lindberg är mannen som har gjort vår vardag lite vackrare att se på. Hans design är ständigt lika populär och det finns nog ingen som inte känner till mönstren Berså och Spisa ribb.Här kan du se den.
 
Helvetica (2007)
Det här är den första dokumentären i Gary Hustwits dokumentärserie om design. Den handlar om världens kanske mest använda typsnitt Helvetica. Den handlar dessutom om typografi i stort och om grafisk design. För någon som älskar typografi så är den här dokumentären drömmen.


 
Design is one (2012)
Dokumentären handlar om det italienskfödda paret Massimo and Lella Vignelli. Några av världens mest inflytelserika designers, de har skapat tidlös design inom inredning, grafik och arkitektur. Trots att många inte känner till deras namn, känner många igen deras produkter. I dokumentären får vi följa deras arbete och även kända röster inom design om deras inflytelserika design.


 
Objectified (2009)
Objectified är den andra dokumentären i Gary Hustwits designserie. Dokumentären handlar om hur mycket vi påverkas av design och objekt i vår vardag. Vilken stor roll de faktiskt spelar. Snyggt gjord och mycket sevärd.


 
Bonus: Yves Saint Laurent: Den stora kärleken (2010)
En dokumentär om modeskaparen Yves Saint-Laurents liv och arbete berättat genom hans stora kärlek Pierre Berges ögon.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!