Home

8 influencers som får oss att drömma om livet på landet

Bor du i en storstad och drömmer om att en dag komma närmare naturen? Eller vill du helt enkelt bara drömma dig bort med härliga bilder och mängder av inspiration? Oavsett så har vi samlat 8 influencers som alla får oss att vilja ta vårat pick och pack och dra till skogs!

Foto: Instagram @jonnajinton/@underbaraclaras

Vi är alla medvetna om att livet inte alltid är så rosenskimrande som det kan verka på sociala medier. Men det bästa med medier som Instagram är att vi på ett enkelt sätt kan få ta del av hur andra lever, och i många fall kan det vara helt olikt från hur vi själva har designat våra liv. Vi har samlat 8 influencers som delar med sig av hur livet på landsbygden (eller åtminstone med en stor och härlig trädgård) kan vara. Vilka börjar du följa direkt?

Jonna Jinton

Jonna Jinton

Ett övernaturligt väsen, och någon som bekräftar mångas fördomar om livet i Sverige, det är två tankar som kommer upp hos oss när vi ser Jonna Jintons Instagram-inlägg och Youtube-videos – och vi älskar det! Från det lilla röda huset i en by utanför Örnsköldsvik skapar hon innehåll om allt från norrsken till sjungande isar under vinterhalvåret, och på sommaren får vi drömma oss bort till en plats där solen aldrig går ner. Om du vill se genomtänkt, genomarbetat och otroligt vackert innehåll är Jonna Jinton ett måste att spana in!

Du hittar Jonnas instagram här!

Foto: Instagram @jonnajinton

Nästa bild
Clara

Clara "Underbara Clara" Lidström

Vi hade ingen aning om att vi ville bo på en gård utanför Umeå i norra Sverige, men skulle flytta in i Clara Lidströms hus på en sekund om vi fick chansen när vi ser hennes inlägg på bloggen och på Instagram. Riktiga årstider med snö på vintern och sol hela nätterna på sommaren, ett helt hus att inreda och enorma ägor att odla på – Västerbotten, här kommer vi!

Du hittar Claras Instagram här!

Foto: Instagram @underbaraclaras

Nästa bild
Victoria Skoglund

Victoria Skoglund

Som grundare av den omåttligt populära handelsträdgården Zetas i södra Stockholm är det inte oväntat att Victoria Skoglunds trädgård är helt otrolig. På hennes Instagram drömmer vi oss bort till tidiga mornar och sena kvällar i det stora växthuset på sjötomten, och får dessutom då och då tips om när det är dags att plantera eller beskära vissa växter eller andra värdefulla råd.

Du hittar Victorias Instagram här!

Foto: Instagram @victoriaskoglund

Nästa bild
Brita Zackari

Brita Zackari

Att Brita och maken Kalle var sugna på att lämna storstan har vi ju vetat sedan de gjorde SVT-serien Kalle och Britas sex liv där de provade på olika sätt att leva. Förstå då hur glada vi blev när deras serie: Hjälp, vi har köpt en bondgård fick en tredje säsong.

Följ Brita och Kalle på Instagram här!

Foto: Instagram @kalleochbritagrejar

Nästa bild
Elsa Billgren

Elsa Billgren

Influencern Elsa Billgren bor ju faktiskt i Stockholm, men hennes inlägg från sommarhuset på Gotland får oss att vilja sätta oss på Destination Gotland precis just nu. Och skaffa ett hus med en tillhörande lada, såklart.

Du hittar Elsas Instagram här!

Foto: Instagram @elsabillgren

Nästa bild
Johanna

Johanna "Yayanaomi" Ljungquist

Skulle du tacka nej till att kunna odla och plocka eukalyptus till fredagsbuketten i din egen trädgård? Inte vi heller!

Du hittar Johannas Instagram här!

Foto: Instagram @yayanaomi

Nästa bild
Carina Berg

Carina Berg

Är vi galna om vi går igång på ett fallfärdigt renoveringsobjekt som eventuellt måste rivas? Är det våra Stockholms-erfarenheter av andrahandslägenheter och år av att inte äga sin bostad som spökar? Kanske, men då måste det väl också gälla Carina Berg. Oavsett så låter ju hennes och pojkvännen Erik Bergs projekt med den numera upprustade (eller åtminstone delvis) drömkåken frusterande, superjobbigt – och alldeles, alldeles underbart.

Följ Carina Berg på Instagram här!

Foto: Instagram @carinalillyberg

Nästa bild
Linda Hörnfeldt

Linda Hörnfeldt

Visst är det något särskilt med långsträckta vidder och öppna landskap? På Linda “Lalinda” Hörnfeldts Instagramkonto, Youtube-kanal och blogg får vi ta del av just det, men också ärliga reflektioner om allt livet har att erbjuda. Dessutom pratar hon mycket om hur det är att vara entreprenör i en liten by i Västernorrland och arbeta 100 % digitalt – perfekt för dig som drömmer om ett alternativt liv ute på landsbygden, med andra ord!

Följ Linda på Instagram här!

Foto: Instagram @lalinda

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!