Home

8 tips på hur du enkelt organiserar din garderob

Garderoben är något av en vattendelare – vissa tycker att garderoben är hemmets bästa del, medan andra avskyr att att öppna den. Få ut det bästa av din garderob genom att organisera den på bästa sätt! Här listar vi de bästa knepen för att organisera din garderob. 

Foto: Vestiaire Collective, Unsplash

Sommaren börjar att lida mot sitt slut och vi längtar redan efter att plocka fram våra stickade tröjor, boots och trendiga höstkappor, men det kan vara en god idé att rensa ur garderoben nu när skola och jobb drar igång efter semestern, och du vill ha alla dina snyggaste höstoutfits lättillgängliga och organiserade. Att rensa garderoben kan kännas som ett stort och jobbigt projekt, men det är så skönt när det är gjort. Särskilt om du använder dig av några av de här knepen!

Ljus, ljus och ännu mera ljus

Ljus, ljus och ännu mera ljus

Det absolut viktigaste i en garderob är att ha bra ljus. Många lampor och gärna inne i garderoben. Bra ljus gör nämligen så att du ser vilka kläder du har vilket gör att du lättare kan hålla ordning. Bra ljus gör också så att din garderob känns större. Köp gärna en lite finare lampa så kommer din garderob kännas extra lyxig.

Foto: popsugar.com

Nästa bild
Galgar i olika färger

Galgar i olika färger

För att hitta lättare i garderoben kan ett knep vara att använda olika färger på galgarna. Sortera dina kläder utifrån årstid, färg eller typ av plagg.

Här finns en guide till hur du kan göra dina egna färgade galgar.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Haka ihop galgarna

Haka ihop galgarna

Är din garderob helt översvämmad med kläder? Alla galgar är fulla och det finns ingen mer plats? Då är det här knepet perfekt för dig. Galge på galge. Använd en kedja att hänga galgarna i eller använd den lilla metallbiten på läskburkar för att haka i galgarna i varandra (se bild).

Foto: theshabbycreekcottage.com

Nästa bild
Förvara dina skor i lådor

Förvara dina skor i lådor

Ett bra sätt att förvara skor på är att använda sig av boxar. Skorna blir både skyddade och tar mindre plats. Hittar du inga bra genomskinliga lådor kan du alltid ta bilder på skorna och sätta på lådorna.

Foto: elmueble.com

Nästa bild
Hyllavskiljare skapar ordning

Hyllavskiljare skapar ordning

Att hålla ordning på sina hyllor kan också vara svårt. Här är knepet hyllavskiljare. På så sätt ligger tröjor och byxor på plats och glider inte runt.

Foto: apartmenttherapy.com

Nästa bild
En stege kan din bli din garderobs bästa vän

En stege kan din bli din garderobs bästa vän

Ett enkelt knep för att förvara dina skor med klackar är att använda dig av en stege. Stegen kan du enkelt luta mot en vägg och därefter hänga upp dina skor.  Vill du inte hänga upp dina skor kan du istället hänga upp smycken, skärp eller sjalar.

Foto: ariannabelle.com

Nästa bild
Hitta nya utrymmen

Hitta nya utrymmen

Har du dubbelt så mycket kläder som utrymme?  Många har oftast utrymmen som enkelt kan utnyttjas men som man inte tänker på. Ett sådant utrymme är under sängen. Köp en korg, enkel låda med hjul eller gör din egen. Ett perfekt ställe att lägga sommarkläder på under vintern och vice versa.

Foto: filmphotographylocation.com

Nästa bild
Placera rätt i lådan

Placera rätt i lådan

Lådor kan vara svåra att organisera men det handlar egentligen bara om hur du placerar dina kläder i lådorna. Istället för att lägga allting ned, testa och lägg dem på sidan (se bild). Ett annat knep är att använda kartongbitar för göra egna avdelare i lådorna.

Här finns ännu fler tips på hur du kan vika dina kläder på ett smart sätt.

Foto: organizingmadefun.blogspot.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!