Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

9 enkla tips på festliga dukningar till nyårsafton

Duka upp till fest med de allra finaste nyårsdukningarna –vi har listat 9 riktigt fina stilar och knep för att höja stämningen. 


Snart är det dags att fira in det nya året med fest och flärd. Ska du fira nyåret hemma så har vi de bästa tipsen och enkla knep på hur du enkelt fixar en festlig dukning.

Gör en stilleben-dukning

Gör en stilleben-dukning

Ett både praktiskt och väldigt snyggt tips är att pynta med det du ska servera. Vare sig det är fördrinken, buffébordet eller din dessert så föreslår vi att du “bygger upp en scen” med din dukning. Tänk på att variera höjderna på bordet, ha ett högt serveringsfat och ett platt, Sätt blommor i en hög vas eller lägg en krans kring ett platt fat. Bestäm dig för ett festligt färgtema, förslagsvis utofrån det du tänkt servera och gå loss! Måla gärna en fin “backdrop” eller häng en ljusslinga som ramar in upplägget.

Källa

Foto: Harper's Bazaar

Nästa bild
Säg det med ballonger

Säg det med ballonger

Det är barnsligt kul med ballonger! Köp bokstavsballonger och skriv festliga budskap med eller måla bokstäver på vanliga ballonger och häng upp. Allt ifrån “2021”, “Skål” eller “Gott nytt år” känns väl som rimliga ballongbudskap?

Källa

Foto: Urban Outfitters

Nästa bild
Party-tillbehör

Party-tillbehör

De där trista partyhattarna i kartong med gummiband som ger oss alla dubbelhakor är vi så trötta på. Tänk istället en glammig och glittrig mask som ligger vid varje persons plats. Den förhöjer dukningen och kommer garanterat att höja stämningen.

Källa

Foto: Ruffled blog

Nästa bild
Städfri konfetti

Städfri konfetti

Köp transparenta ballonger och fyll dem med glitter. Det blir en häftig effekt och för tankarna till konfetti men kräver inte lika mycket dammsugning.

Källa

Foto: I Spy DIY

Nästa bild
Glittrande bubbel

Glittrande bubbel

Pyssla lite och pryd kvällens dryck med glitter. Det känns otroligt festligt och är enkelt att göra!

Källa

Foto: Buzzfeed

Nästa bild
Ballongdekor

Ballongdekor

Pryd väggen med ballonger i olika storlekar!  Gärna skimrande eller glittriga för en fin effekt.

Källa

Foto: Brit.co

Nästa bild
Bohemkänsla

Bohemkänsla

Att pensla fjädrar med lim och pudra dem med glitter är lätt som en plätt och ger en festlig bohemkänsla till din dukning.

Källa

Foto: Buzzfeed

Nästa bild
Tjusiga placeringskort

Tjusiga placeringskort

Lägg tid på att göra fina handgjorda bordsplaceringskort. Köp en guldpenna och öva upp din snirkligaste handstil. Det blir garanterat snyggt!

Källa

Foto: Happywedd

Nästa bild
En otippad servett

En otippad servett

Det behöver inte vara tjusiga linneservetter vid varje plats. Köp enfärgade servetter och vik dem på ett kul sätt istället. Till exempel kan du vika en så här tjusig detalj!

Källa

Foto: Trendenser

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!