instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Åhléns x Carl Larsson – exklusiv sommarkollektion för hemmet

Av: Metro Mode

I ett exklusivt designsamarbete tillsammans med Carl Larsson-gården har Åhléns skapat en sommarkollektion som hyllar paret Carl och Karin Larsson. Kollektionen är inspirerad av vackra detaljer i paret Larssons gård i Sundborn som nu nyskapas med tidlös anda i utvalda produkter till hemmet i form av textilier, krukor, vaser samt porslin och glas.

Foto: Åhléns

Idén bakom samarbetet föddes i en vilja att hylla konstnärsparet Carl och Karin Larsson, samt deras gemensamma bidrag till svensk konst och formgivningskultur. Åhléns vill hylla båda parterna i paret Larsson för att uppmärksamma den kreativa magi som de tillsammans skapade. Åhléns designteam fick möjlighet att besöka Carl Larsson gården, ”Lilla Hyttnäs” i Sundborn, där små detaljer och motiv upptäcktes och ligger som grund till kollektionen.

Foto: Åhléns

Paret Carl och Karin Larssons livsstil och inredning har både inspirerat och fascinerat Åhléns designteam, framförallt hur långt före sin tid paret Larsson var gällande estetik, hantverk, hållbarhet och självhushåll, något som är aktuellt än idag. Åhléns har skapat en kollektion som passar för det moderna hemmet med designelement som känns igen från Carl Larsson gården.

Foto: Åhléns

Hela kollektionen består av 21 olika produkter i form av textilier, krukor, vaser samt porslin och glas och släpps i limiterad upplaga. Spana in kollektionen nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår