Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Amelia Widells 3 bästa tips när du ska köpa ny soffa

Amelia Widells 3 bästa tips när du ska köpa ny soffa
14 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/03/Arflex-Marenco-60-000-kr.jpg

3-sits soffa

Arflex, Marenco, 60 000 kr

Bulligt med generösa kuddar eller boxigt med raka snitt. Modet säger blå och gröna soffor medan en och annan röd och rosa uppstickare. Metros homeredaktör Petra Tungården har valt ut vårens 14 finaste soffor för alla plånböcker och soffdesignern Amelia Widell ger sina 3 bästa tips på vad du ska tänka på när du köper ny soffa.
 
1. Utgå alltid från vad soffan ska fylla för funktion. Är det en tv-soffa? Då kan det vara skönt med schäslong, generöst med kuddar och en djup soffa. Är det en prydnadssoffa kan du med fördel välja en hårdare mer designad modell.
 
2. Det viktigaste av allt provsitt soffan – ordentligt. Du kommer med största sannolikhet spendera många av dina vakna timmar i den. Ibland kan det till och med vara bättre att köpa en begagnad soffa som redan blivit insutten.
 
3. Kontrollera att klädseln är avtagbar och går att tvätta eller byta. Framförallt om det finns barn i hemmet då är valet av klädsel A och O. Välj en soffa med slitstarkt tyg. Fläckar syns tydligast på mörka och ljusa textiler och minst på mellanfärger.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!