instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Soffdesignerns 3 bästa tips när du ska köpa ny soffa

Av: Metro Mode

Bulligt med generösa kuddar eller boxigt med raka snitt. Soffdesignern Amelia Widell ger sina 3 bästa tips på vad du ska tänka på när du köper ny soffa.

Foto: Ellos / H&M Home

1. Utgå alltid från vad soffan ska fylla för funktion. Är det en tv-soffa? Då kan det vara skönt med schäslong, generöst med kuddar och en djup soffa. Är det en prydnadssoffa kan du med fördel välja en hårdare mer designad modell.

2. Det viktigaste av allt provsitt soffan – ordentligt. Du kommer med största sannolikhet spendera många av dina vakna timmar i den. Ibland kan det till och med vara bättre att köpa en begagnad soffa som redan blivit insutten.

3. Kontrollera att klädseln är avtagbar och går att tvätta eller byta. Framförallt om det finns barn i hemmet då är valet av klädsel A och O. Välj en soffa med slitstarkt tyg. Fläckar syns tydligast på mörka och ljusa textiler och minst på mellanfärger.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår