Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Bästa tipsen för att städa mer hållbart

Den senaste tiden har allt fler upptäckt att det inte behövs en massa kemiska städmedel och olika produkter för att få det skinande rent hemma. Här hittar du några av städknepen med sådant du kanske redan har hemma i skafferiet, samt böckerna som guidar dig rätt.

Det var kanske när pandemin bröt ut, och vi började tillbringa mer tid hemma, som våra ögon plötsligt landade på våra smutsiga kakelfogar och fläckiga fönster och vi började störa oss riktigt ordentligt på fläckarna i ugnen som aldrig försvinner. Det var i alla fall våren 2020 som Ellinor Siréns Instagramkonto Ekotipset började växa sig ännu större – och ökade försäljningen av bikarbonat och ättika med 50 % respektive 40 %, enligt SVT.

Och det finns många bra knep hos Ekotipset:

Snart släpper grundaren av Ekotipset dessutom en egen bok, som är fylld med allt från husmorstips, eko-hacks och städrecept till tips för hur du förbättrar förvaringen hemma och skapar bra städrutiner. Du hittar Städa hållbart med Ekotipset (som du kan förboka redan nu), samt två andra böcker om hur du städar mer hållbart, nedan!

Hållbara husmorstips: sunt bondförnuft från hela landet - Pauline Josephson KÖP

Hållbara husmorstips: sunt bondförnuft från hela landet - Pauline Josephson

Visste du att en rulle tejp kan rädda dig från fästingar? Eller att vita kläder som börjat tappa sin fräschör blir som nya igen efter några timmar i frysen. I Hållbara husmorstips får du hållbara och praktiska råd men också inspiration till en enklare vardag, från människor i hela landet.

Pris: 319 kronor.

KÖP

Nästa bild
Naturligt rent: Fläckfritt och giftfritt – Rebecca Sullivan KÖP

Naturligt rent: Fläckfritt och giftfritt – Rebecca Sullivan

Rebecca Sullivan delar med sig av sina inspirerande tips för hur du rengör ditt hem med endast ett fåtal miljövänliga ingredienser, till exempel salt, bikarbonat, citron och eteriska oljor. Du kan till och med göra egna doftsprejer, tvättmedel och skokrämer med naturliga ingredienser.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Städa hållbart med Ekotipset: husmorsknep och ekohacks - Ellinor Sirén KÖP

Städa hållbart med Ekotipset: husmorsknep och ekohacks - Ellinor Sirén

Lär dig hur du gör dina egna billiga städprodukter, och hur du får riktigt bra snurr på den årliga storstädningen och alla veckostädningar. Här finns också många fiffiga ekohacks – som hårsnoddar av trasiga nylonstrumpbyxor, eller hur du får skosulor att bli vita igen.

Pris: 189 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!