Home

Bli proffs på second hand – Elsa Billgren ger dig bästa tipsen!

Elsa Billgren vintage
 
 
Unika möbler, snälla prislappar och miljövänligt? Lär dig shoppa i andra hand! Vintagedrottningen tillika bloggaren och inredaren Elsa Billgren ger sina bästa tips och guidar dig till sina smultronställen.
 
 
Vintage shopping med Elsa Billgren
 
 
1. Lokalisera bästa fynden
Leta högt som lågt och var alert. Jag köper vintagemöbler och inredning på allt från Bukowskis market, Olsson & Jensens vintageavdelning till Pingstkyrkans second hand i Huddinge och Erikshjälpen i Vårby gård. Fynda större möbler på Blocket och auktioner, medan de små detaljerna är utmärkta att köpa på loppis.
 
 
Vintage-shopping med Elsa Billgren
 
 
2. Hitta guldgruvorna
Idag finns det ett stort utbud av sajter online som samlar alla auktioner under ett och samma tak. Många andrahand-hemsidor erbjuder idag prenumerationer på just dina utvalda nyckelord. Jag brukar kolla på vintagekartan.se när jag kommer till nya städer, där brukar de flesta loppisarna finnas.
 
 
Vintage-shopping med Elsa Billgren
 
 
3. Fynd eller överprisat
Det känner man i magen. Investera i större möbler, eftersom de så sällan byts ut och lägg småpengar på detaljer, speciellt om de är trendiga. God kvalitet är alltid ett fynd. Köp saker i naturmaterial, som är tunga och klassiskt formgivna. De har dessutom ett högt andrahandsvärde och går att sälja igen.
 
 
Vintage-shopping med Elsa Billgren
 
 
4. Se potentialen och kvalitén
Det viktigaste är att de är i gott skick och gediget gjorda. Gnisslar de? Är de sköna att sitta i? Hur ser de ut underifrån? Alla dessa frågor ska man ställa sig, vilket såklart gör det lätt att köpa grisen i säcken på nätet.
 
 
Vintage-shopping med Elsa Billgren
 
 
5. Ge nytt liv åt dina fynd
Se bortom träslag och textilval. En liten burk målarfärg kan göra om den tristaste gulnade furuhyllan till favoritförvaringen. Klä om ditt fynd i ditt favorittyg. Dessutom är det kontrasterna som gör det. Våga blanda något nytt tillsammans med något slitet.
 
 
6. Se upp för
Trasiga saker som man ska laga “någon gång”, för trendiga grejer man betalar mycket för, den där tionde stolen man inte vet var man ska ha den, gammal elektronik och roliga prylar.
 
 
Vill du ha fler tips av Elsa?
Bli en tvättäkta vintagefyndare! Missa inte Elsas två böcker: ”Elsa Billgrens Vintage” och ”Inred med vintage”. I böckerna lär du dig allt du behöver veta (och lite mer därtill) för att bli ett riktigt vintagproffs, både när det kommer till kläder och möbler. Glöm urtvättade gamla trasor och gör verkliga fynd på riktigt!
 
 
Av: Petra Tungården
Foton: Beata Holmgren/Studio Emma Svensson

 
 
Kolla också in:
Homestylingexperten Jesper Laursen listar sina mest effektiva inredningstips
Nu har du chansen att köpa Häringe Slott
Egen tennisbana, pool, inbyggt garage och badkar i sovrummet? Ja tack!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!