METRO MODE + Hyresgästföreningen

Bloggaren Henrietta Fromholtz om tuffa starten i Stockholm

Drömmen om att flytta till Stockholm och börja ett nytt liv fick sig en rejäl törn när bloggaren Henrietta Fromholtz skulle börja leta bostad. I samarbete med Hyresgästföreningen och Universal Music ställer hon sig nu bakom uppropet ”In my backyard” – för fler hyresrätter.

När bloggaren och influencern Henrietta Fromholtz skulle flytta till Stockholm från Linköping hade hon inte väntat sig att det skulle bli så svårt att hitta en bostad.

– Jag hade fått jobb i Stockholm, men ingen bostad. Så till en början fick vi lösa det genom att mina föräldrar fick köra mig fram och tillbaka mellan Linköping och Stockholm, berättar hon.

Efter att ha bilpendlat mellan städerna en tid fick hon till slut flytta in hos en släkting. Där bodde hon som inneboende i några månader.

– Jag är otroligt tacksam över att jag hade släktingar som jag kunde bo hos. Så är det verkligen inte för alla. Men efter en tid kände jag att jag kan ju inte bo här i all evighet. Jag är ju en vuxen människa och vill kunna ta hand om mig själv.

Att få en egen bostad verkade omöjligt och till slut kände Henrietta sig tvungen att köpa en bostadsrätt. Hon tycker att det borde finnas fler hyresrätter och vara lättare att få ett förstahandskontrakt, så att fler vågar följa sina drömmar utan att vara rädda för att inte ha någonstans att bo. Därför stöder hon nu Hyresgästföreningens upprop ”In my backyard”.

– Att komma hem och känna att ”det här är mitt hem” är en trygghet. Det är jätteviktigt.

Vill du också att det ska byggas fler hyresrätter med rimliga hyror? Skriv under Hyresgästföreningens namninsamling här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!