Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Drömmen om att flytta till Stockholm och börja ett nytt liv fick sig en rejäl törn

METRO MODE + Hyresgästföreningen

Bloggaren Henrietta Fromholtz om tuffa starten i Stockholm

Drömmen om att flytta till Stockholm och börja ett nytt liv fick sig en rejäl törn när bloggaren Henrietta Fromholtz skulle börja leta bostad. I samarbete med Hyresgästföreningen och Universal Music ställer hon sig nu bakom uppropet ”In my backyard” – för fler hyresrätter.

När bloggaren och influencern Henrietta Fromholtz skulle flytta till Stockholm från Linköping hade hon inte väntat sig att det skulle bli så svårt att hitta en bostad.

– Jag hade fått jobb i Stockholm, men ingen bostad. Så till en början fick vi lösa det genom att mina föräldrar fick köra mig fram och tillbaka mellan Linköping och Stockholm, berättar hon.

Efter att ha bilpendlat mellan städerna en tid fick hon till slut flytta in hos en släkting. Där bodde hon som inneboende i några månader.

– Jag är otroligt tacksam över att jag hade släktingar som jag kunde bo hos. Så är det verkligen inte för alla. Men efter en tid kände jag att jag kan ju inte bo här i all evighet. Jag är ju en vuxen människa och vill kunna ta hand om mig själv.

Att få en egen bostad verkade omöjligt och till slut kände Henrietta sig tvungen att köpa en bostadsrätt. Hon tycker att det borde finnas fler hyresrätter och vara lättare att få ett förstahandskontrakt, så att fler vågar följa sina drömmar utan att vara rädda för att inte ha någonstans att bo. Därför stöder hon nu Hyresgästföreningens upprop ”In my backyard”.

– Att komma hem och känna att ”det här är mitt hem” är en trygghet. Det är jätteviktigt.

Vill du också att det ska byggas fler hyresrätter med rimliga hyror? Skriv under Hyresgästföreningens namninsamling här.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding