Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Coffee table-böcker om mode och skönhet: Från Chanel till McQueen

Coffee table-böcker är inredningsdetaljen som fyller flera funktioner: dels bidrar de med en elegant, personlig touch i vardagsrummet, dels är de böcker man gärna bläddrar i när man slappnar av i soffan med en kopp te. 

Foto: Instagram @fjelievillan

Älskar du mode och skönhet? Nedan tipsar vi om de bästa coffee table-böckerna i ämnet, perfekt att ge bort i julklapp!

All About Yves KÖP

All About Yves

Yves Saint Laurent är en av världens mest kända designers, vars haute couture-kollektioner har präglat samhället på djupet. Allt om Yves dokumenterar livet för denna fantastiska designer, från hans barndom, till de avgörande ögonblicken i hans karriär, fram till hans död 2008

Pris: 449 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Tom Ford KÖP

Tom Ford

Tom Ford har blivit en av modets fantastiska ikoner. Han har hjälpt till att bygga Gucci-varumärket till det lyxvarumärke som det är idag. Boken är stilren och passar perfekt att ha liggandes på vardagsrumsbordet eller i bokhyllan, så snyggt!

Pris: 1 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
YSL accessories KÖP

YSL accessories

Yves Saint Laurent Accessories är den första boken hittills som belyser de hisnande accessoarerna skapade av en av de mest inflytelserika modedesignerna genom tiderna. Från sin första kollektion 1962 till hans hyllade slutpresentation 2002 skapade Yves Saint Laurent utsökta smycken, hattar, skor och handväskor för att komplettera och förstärka alla hans couture-skapelser.

Pris: 599 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Gio-Graphy - un in the wild world of fashion KÖP

Gio-Graphy - un in the wild world of fashion

Den italienska moderedaktören och stylisten Giovanna Battaglia är känd för sin färgglada streetstyle och sin härliga personlighet. I hennes första bok, har hon skrivit en guide för att klä sig rätt för alla tillfällen, hitta modeinspiration, leva stilfullt och ha kul när man gör det.

Pris: 293 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
The World According to Karl KÖP

The World According to Karl

Denna samling citat hyllar modevärldens legendariska designer. Lagerfelds uttalanden om mode, kvinnor, konst, politik, kärlek och liv högt och lågt är berömt runt om i världen.

Pris: 149 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
The Fashion Book KÖP

The Fashion Book

Den ikoniska storsäljaren – som visar upp mer än 500 av modets största namn från A–Z – nu uppdaterad i en fantastisk ny utgåva

Pris: 430 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Little book of Gucci KÖP

Little book of Gucci

Upptäck historien om det legendariska italienska modemärket Gucci. Fylld med bilder och insikter i husets 100-åriga historia är den här boken den perfekta presenten till alla Gucci-älskare.

Pris: 151 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Chanel: Collections and Creations KÖP

Chanel: Collections and Creations

Här öppnar House of Chanel sina privata arkiv och avslöjar en galax av lysande design skapad av Coco Chanel från 1920-talet och framåt, och nu omtolkad för att bli motiv för helt nya plagg, accessoarer och skönhetsprodukter.

Pris: 349 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Dress Scandinavian: Style your Life and Wardrobe the Danish Way KÖP

Dress Scandinavian: Style your Life and Wardrobe the Danish Way

Pris: 201 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Prada Catwalk KÖP

Prada Catwalk

En bok med omfattande och definitiv historia om modehuset Prada. Catwalk-bilder från tre decenier är inkluderade i denna upplaga. Kollektionerna presenteras i kronologisk ordning och introduceras genom en beskrivning av dess influenser och höjdpunkter. Denna bok återspeglar passionen, hantverket och den kreativa anda som definierar Prada.

Pris: 699 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Säker stil - 101 stiltips - Ebba Kleberg von Sydow, Emilia de Poret KÖP

Säker stil - 101 stiltips - Ebba Kleberg von Sydow, Emilia de Poret

Lär dig alla välklädda människors hemlighet: att styla plaggen rätt.

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
The Italian Gentleman KÖP

The Italian Gentleman

Denna bok lyfter designers, skräddare och hantverkare som i generationer blivit definierade med italiensk stil. The Italian Gentleman tar oss bakom kulisserna hos ateljéer, skrädderier och dolda butiker där många av våra branschlegender en gång uppstod, med fokus på italienska traditioner och exklusiva hantverk.

Pris: 499 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Peter Lindbergh - A Different Vision on Fashion Photography - News Mags KÖP

Peter Lindbergh - A Different Vision on Fashion Photography - News Mags

Denna bok samlar 400 bilder från fyra decinner av fotografens storhetstid. Lindberghs verk omdefinerade skönhetsstadarder världen över genom att betona personlighet lika mycket som utseende, sensualitet och autentisk skönhet. Arbetet kontextualisera genom kommentarer från medarbetare såsom Jean Paul Gaultier, Nicole Kidman, Anna Wintour med flera.

Pris: 999 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Yves Saint Laurent Catwalk KÖP

Yves Saint Laurent Catwalk

Yves Saint Laurent Catwalk inleds med en kortfattad historia om huset, följt av en kort biografisk profil av Yves Saint Laurent, innan han utforskar själva samlingarna, organiserade kronologiskt. Varje samling introduceras av en kort text som avslöjar dess influenser och höjdpunkter, och illustreras med ett galleri av noggrant utvalda catwalkbilder.

Pris: 599 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Designer of dreams - Christian Dior KÖP

Designer of dreams - Christian Dior

Pris: 699 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ralph Lauren KÖP

Ralph Lauren

Denna volym firar Ralph Laurens liv och arbete. I denna visuellt fantastiska bok talar Lauren uppriktigt om sig själv och sin konst. Boken är vacker som inredningsdetalj i hemmet.

Pris: 699 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
IT - Alexa Chung KÖP

IT - Alexa Chung

It är full av Alexa Chungs skisser, fotografier och små texter. Den som älskar Alexa Chung måste kika in den här boken. Den är ju dessutom i vårens hetaste färg, rosa.

Pris: 312 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Alexander McQueen KÖP

Alexander McQueen

Pris: 374 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Säker stil: guiden till den perfekta garderoben KÖP

Säker stil: guiden till den perfekta garderoben

Massor med kläder men inget att ta på dig? Trött på att jaga trender och osäker på vad som passar just dig? Denna inspirerande handbok erbjuder en konkret, långsiktig och välfungerande lösning, oavsett ålder och storlek. Stil och kläder ska vara roligt, inte kopplat till klädångest och garderobspanik. Boken, som är starkt inspirerad av svensk och nordisk stil, är fylld med vackra bilder, steg för steg-guider och smarta knep, bland annat om hur du trollar med figuren. Dessutom får du lära dig hur du undviker felköp, shoppar smartare och att investera i plaggen som varar – både när det gäller trend och god kvalitet.

Pris: 119 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!