Home

De fem starkaste kökstrenderna 2022

I samband med att vi snart lämnar 2021 bakom oss och istället blickar framår mot ett nytt år är det spännande att spana om vilka trender som kommer slå stort nästa år. Nedan listar vi de fem starkaste kökstrenderna som spås till 2022.

Foto: Nordiska Kök

Nordiska kök har listat de fem mest efterfrågade kökstrenderna för 2022 just nu och resultatet visade sig vara allt från kontrastrikt till naturnära och socialt. Spana in de fem kökstrenderna nedan.

Kontrastrikt

Starka kontraster skapar dynamik som gör köket unikt och personligt. Genom att låta material stå i kontrast till varandra fylls rummet med identitet och det vackra förstärks. Som i det här mörka ekköket som kontrasteras av en färgsprakande Verde Alpi-marmor som verkligen får köket att kännas som husets hjärta.

Foto: Nordiska Kök

Naturnära

Vi är ständigt uppkopplade och spenderar flera timmar om dagen framför det blåvita skärmljuset. För att balansera det ständigt uppkopplade livet finns en stark längtan efter den naturliga och enkla estetiken. Det innebär att vurmen för naturmaterial och jordnära färger följer med in även i nästa år men 2022 ser vi en större efterfrågan på färger som olivgrönt och varma toner som bränd terrakotta och äggskal.

För att ytterligare addera ett element av natur och värme så väljer vi material med taktil struktur, och trä matchas gärna med trä för att verkligen lyfta in den naturliga känslan i köket.

Foto: Nordiska Kök

Luftigt

Efter år av överflöd och konsumtion längtar vi nu efter ett mer kurerat hem med bara de viktigaste och mest älskade föremålen. 2022 vill våra kunder ha kök som andas återhållsamhet och rymd, och vi fortsätter att se monokroma färgkombinationer där väggskåp nästan försvinner in i väggarna. Vi gömmer gärna kyl, frys och diskmaskin bakom luckor utan handtag för att få ett mer enhetligt och minimalistiskt intryck.

För att skapa ytterligare luft och rymd i köket linjeras skåp och luckor och många väljer bort den vägghängda köksfläkten för att istället montera en häll med integrerad bänkfläkt.

Foto: Nordiska Kök

Shaker

Fast fashion, klimatkris och ett överflöd av intryck har ökat efterfrågan på tidlös och klassisk design. För 2022 ser vi därför att den omtyckta och populära Shakerstilen med sin karaktäristiska och genomtänkta design, växer sig ännu starkare.

Renoveringar görs med större eftertanke än tidigare och fler kunder tänker mer hållbart och investerar i hållbara material av hög kvalitet. Medvetenheten har ökat under de senaste åren och kunderna är villiga att betala mer för att få genuint och riktigt hantverk, vilket gör att många väljer lokalt byggda kök från lokala producenter.

Foto: Nordiska Kök

Socialt

Från att en gång i tiden ha varit gömt bakom pigkammaren flyttas köket oftast till hemmets största rum. Nu vill vi ha ett socialt kök som blir den centrala samlingsplatsen. Många väljer att fortsätta jobba hemifrån även under 2022 och därför ser vi att köksön gärna får vara generöst tilltagen för att verka som hemmakontor under dagarna, så väl som en plats där familjen sammanstrålar för middag och vännerna samlas till fest.

Vi ser smarta lösningar som till exempel att köksön byggs i flera nivåer, som den här köksön i vacker granit där kocken kan underhålla gästerna med sin matlagning medan gästerna sitter bekvämt på riktiga stolar.

Foto: Nordiska Kök

Läs mer på nordiskakok.com

Foto: Nordiska Kök

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!