Artikeln innehåller annonslänkar
Home

DIY-guide: Så gör du ett trendigt blomstermoln själv

Det senaste året har vi sett pampasgräset, de torkade vassliknande växterna, i vart och vartannat hem. Och när du tröttnat på det behöver du inte göra dig av med det – tvärtom! Nedan guidar vi dig till hur du skapar det mest spektakulära och imponerande blickfånget till ditt hem.

Foto: Instagram @florista_malmo, @signebay

Torkade blommor har länge setts som något omodernt och som hörde hemma hos våra mor- och farmödrar. Men som bekant så går allt i cykler, och 2020 är det bland det allra trendigaste du kan ha i ditt hem. Vi har sett pampasgräs i vaser ett tag – och nu är det blomstermolnet som alla vill ha hemma hos sig. Och det bästa? Du kan faktiskt göra det hemma helt själv!

Du behöver:

Hönsnät

Fiskelina

Torkade växter efter tycke och smak

Redskap som tång, sekatör och sax

1. Forma hönsnätet till den form du önskar. Om du föredrar en mer långsmal kreation bör du forma nätet till en cylinder, medan du satsar på en mer rund form på hönsnätet om du istället vill ha det. Hur basen ser ut är inte så noga eftersom den inte kommer att synas – se bara till att den sitter ihop och är någorlunda stabil så att inte allt ramlar ner mitt i middagen.

2. Häng upp grundstommen i fiskelinor från krokar i taket, i synliga bjälkar om ni till exempel befinner er i en lada eller i något annat passande.

3. Nu börjar det roliga! Kila fast växterna du vill ha i ditt blomstermoln med stjälkarna in mot mitten av hönsnätet. Väl gärna olika nyanser och typer av växter för en mer levande design (om du vill torka växter själv hittar du en bra guide här). Kom ihåg att ta ett steg tillbaka då och då under arbetets gång för att se till att blomstermolnet ser ut som du önskar.

Om du vill göra ditt blomstermoln till ett särskilt tillfälle kan du även använda levande blommor – perfekt till exempelvis ett bröllop eller en annan fest! Välj då växter som inte börjar sloka direkt, som till exempel brudslöja. Eller varför inte bege dig ut i skogen och plocka ormbunkar, blåbärsris eller annat härligt grönt som passar just er stil? Du kan även skapa flera mindre blomstermoln, och matcha dem med liknande varianter som står på marken i en bit oasis som i videon här nedanför. Bara fantasin sätter gränser!

Har du varken tid eller möjlighet att göra ett eget blomstermoln? Det finns några du kan klicka hem:

Blomstermoln - House of Flowers KÖP

Blomstermoln - House of Flowers

Pris: 2 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blomstermoln XL - House of Flowers KÖP

Blomstermoln XL - House of Flowers

Pris: 4 995 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!