Home

Drömboende med hotellkänsla hos familjen Roth

Utländska vindar – New York och Paris fast i Stockholm? Välkommen hem till familjen Roth där det vita och fräscha får ge plats för detaljer och färg.Gants globala marknadshef Caroline Roth är inte rädd för att inreda med färg. Efter 13 år utomlands bestämde sig familjen för att återvända hem. Den makalösa stuckaturen fick Caroline på fall. Lägenheten har idag fått sig en total makeover och är helt ombyggd.

Metro-mode-home-roth-8

 

Vad arbetar du med?
– Jag är Global Marknadsdirektör på GANT och sitter på huvudkontoret i Stockholm varifrån vi styr cirka 70 marknader. Jag har varit i denna position i snart två år. Innan dess var jag hos Ralph Lauren i New York ett antal år och flera år i Paris. GANT står inför en fantastisk varumärkesförändring som jag är extremt glad att jag får driva tillsammans med mitt grymma team.

Caroline ville verkligen skapa en “hotellkänsla” i lägenheten och att den skulle kännas internationell med mycket textil och mysig belysning.

 

Varför flyttade ni från New York till Stockholm?
– Vi började leka lite med tanken att flytta till Sverige något år innan flytten gick av stapel men jag hade inte funnit en bra match på ett globalt modeföretag i Stockholm. Det var viktigt för mig att flytta till något, snarare än att flytta från något. När GANT sedan ringde och erbjöd mig mitt nuvarande jobb började jag läsa på mer om varumärket och insåg snabbt vilken guldklimp det är. Det var inte svårt att fatta beslutet tillsammans med restan av familjen att tiden var kommen. Det var dags för oss att flytta hem.

Om vi nu ska prata lite om ert fantastiska hem, vad var det ni föll för på visningen av den här lägenheten?
– Läget, för det första. Vi älskar verkligen våra kvarter. Sedan såg vi också vilken otrolig potential lägenheten hade. Vi letade efter en lägenhet med möjlighet till en central hall som fungerar som kärnan i lägenheten och med lite fantasi och duktiga byggare lyckades vi få till det. Jag tycker om sekelskifte och fann massor av fina detaljer som stuckaturer, välvda fönster och vackra golv i lägenheten. Sådan känsla är svår att skapa utan att det känns vräkigt tycker jag.

Lägenheten har ju fått sig en rejäl renovering och makeover. Var hittade du din inspiration?
– Främst från New York och Paris. Jag ville verkligen skapa en “hotellkänsla” i lägenheten och att den skulle kännas internationell. Det ska vara mycket textiler, mysig belysning och naturliga ställen att slå sig ned med en tidning eller bok. Jag vill också att mina barn ska kunna springa runt utan att det ska kännas som ett museum. För oss var det viktigt att skapa en social lägenhet som kändes detaljrik och lite ovanlig. Jag är verkligen inte en “vitt och fräscht”-person utan gillar när det är mycket färger, mönster, massor av kuddar och tjocka tyger. Jag tar gärna inspiration av inredaren David Collins. När jag tittar på hans bilder och jobb sammanfattas alla mina inredningsdrömmar ganska bra.

Det är otroligt mycket vackra detaljer i den här lägenheten? Så mycket att vila ögonen på.
– Vad kul att du tycker det, för jag letar alltid efter den i mina ögon den perfekta detaljen eller attiraljen. Jag har släpat med mig ett gäng dörrknoppar från New York, gardinerna i vårt kök är hemtaget från en resa i Paris. Våra plädar i sofforna kommer från London och många av mina stilleben och andra detaljer är små saker jag tagit med mig hem från Anguilla. Jag vill gärna att sakerna i vårt hem ska bära på en historia. Därför ser jag alltid till att lämna lite extra plats i resväskan för lokala fynd och minnen.

Har du någon möbel du går och drömmer om?
– Ja, jag älskar Max Altos Amoenus-fåtölj. Drömmer om att ha den framför en öppen spis någon dag. En vintage “Svan”-fåtölj i snyggt cognacfärgat läder skulle jag inte heller tacka nej till.

Vart reser nu helst?
– Jag väljer alltid att åka ”hem” till New York. Den staden har allt jag söker och lite till. Det Känns fantastiskt att ha ett andra hem i en sådan underbar stad. Sedan har vi Anguilla. En pytteliten ö som är rätt orörd och har lite hippiekänsla över sig. Vi älskar känslan av att det är så opretentiöst och öppenhjärtigt där, och relativt oexploaterat. Vi har några av våra bästa vänner som har ett hus på ön vilket adderar till den känslan såklart. Vi åker runt i deras Ford, en pick up truck från sent 80-tal och tycker livet är toppen.

 

Vad gör ni helst en ledig lördag?
– Vi är gärna ute på landet som ligger på Skarpö. Efter så många år i storstad så känns det härligt att ha natur runt hörnet. Vi verkligen uppskattar känslan av att gå ut i skogen och känna doften av granbarr och att känna smaken av svenskt havsvatten efter ett dyk från bryggan.

 

Nästa projekt i hemmet, har du något sådant?
– Oh ja, nu är jag helt inne på att måla taken i grafiska mönster samt att tapetsera om köket i någon kitchig färg. Jag skulle gärna göra massor mer, men just nu finns det helt enkelt inte tid för allt.

 

En påfågel I vardagsrummet, det är intressant och lite ovanligt. Är det något du letat efter länge?
– Det blev en fix idé att jag ville ha en påfågel efter att ha sett det i ett reportage med Tom Ford i Vanity Fair. Jag vill påpeka att den var antik och ej rödlistad. Jag tycker att påfåglar är extremt vackra djur och att den ger en känsla av att vara i utlandet. Jag känner det som att jag befinner mig på The Ritz i Budapest när jag tittar ut över vardagsrummet och ser den fågeln. Jag hittade den på en auktionssajt efter att ha letat ganska länge och slog till. Min man är fortfarande inte övertygad, ha ha.

 

Vad är ditt bästa inredningstips?
– Jag tycker att man ska gå och kolla in nyöppnade snygga restauranger eller hotell. De har alltid de bästa inredarna och ligger alltid steget före. En annan sak jag tycker många kanske inte tänker på är att man ska testa att ställa möbler i mitten av rummet istället för att möblera längs väggarna. Det ger en helt annan känsla av rymd. Sist men inte minst vill jag slå ett slag för många ljuskällor. Allt från tavelbelysning till mindre punktbelysnig i rummet. Den gamla taklampan har fått bra konkurrens här och jag har minst fem ljuskällor i vardera rum.

Ge oss dina tre bästa inredningsbutiker.
– Absolut, de kommer här. Jonathan Adler, Restoration Hardware, DesignTorget, Granit och Svenskt Tenn. Sen gillar jag ju självklart GANT Home.

Tack Caroline för att vi fick komma hem till er. Ni har verkligen lyckats skapa en internationell dröm!

Av: Sanna Fischer Nordström
Foto: Jesper Florbrant

Vad arbetar du med?

Vad arbetar du med?

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!