Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Inredningsbloggaren Emelie Ekman ”34 kvadrat” är det senaste tillskottet i Metro

Home

Emelie Ekman ”34 kvadrat”: ”Så lyckas du med ditt stilleben”

Inredningsbloggaren Emelie Ekman ”34 kvadrat” är det senaste tillskottet i Metro Modes bloggfamilj. Vi hälsar henne välkommen genom att låta inredningsproffset dela med sig av hennes bästa inredningstips, vilka trender du ska undvika och hur du bygger ett Insta-vänligt stilleben.

Emelie-Ekman-puffFoto: Nadja Endler/34 kvadrat

Hur ska en tänka när en inreder sitt hem?
– Jag tycker det är viktigt att skapa en tydlig riktning och ett mål. Samla bilder, material, färger och annat du inspireras av i en moodboard. Våga lita på din egen känsla istället för att slaviskt följa trender. Tänk på att du inreder för dig själv och inte för dina följare på Instagram eller dina vänner.

Vilka misstag ser du ofta att andra gör?
– De stressar fram beslut och följer ingen röd tråd. Det tar tid att inreda ett hem och det måste få ta den tiden. Impulsköp blir sällan bra. Köp inte den där prydnadskudden eller ljuslyktan bara för att den är fin. Utan försök tänka ut var du ska ha den och om den bidrar till den röda tråden, alltså stilen du bestämt dig för att skapa.

Hur ska jag tänka om jag vill ska ett riktigt Instagram-vänligt stilleben?
– I ett stilleben kan du uttrycka din personliga stil med dina favoritdetaljer. Ställ dem i grupper och blanda olika former, material och nivåer. Det du ska tänka på när du skapar ett stilleben är att jobba med kontraster och motsatser. Kantigt mot runt, blankt mot matt, högt mot lågt och så vidare. Ett knep för att hålla ihop stillebenet är att försöka hålla dig till några utvalda nyanser som passar ihop.

Glöm inte att följa 34 kvadrat få de bästa inredningstipsen och självklart inspireras av Emelies vackra hem. Hennes blogg hittar du här>

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry