instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

En kunglig idyll mitt i Stockholms skärgård – denna ö har anrik historia

Av: andrea

Det är inte ofta det kommer ut ett så pass spännande och unikt objekt på marknaden, men när det väl gör det så är det såklart på sin plats att dreggla över mäklarannonsen och drömma dig bort. Spana in Stockholms vackraste plats som nu är till salu!

Den vackra ön som nu är till salu i Stockholms skärgård heter Danmarks holme och ligger bara 10 minuter utanför Stockholm city, skyddad från insyn men med utsikt över allt från Kaknästornet till Globen. Inte helt otippat har denna magiska plats kunglig historia, den har varit bebodd sedan 1600-talet och Stockholms-sociteten har avnjutit ön i flera hundra år.

Hur ön fick sitt namn är det ingen som vet, i mäklarens annons står det såhär:

“Det finns många myter kring detta. Den mest omskrivna och troligaste förklaringen är dock den om när den danska flottan belägrade holmen under det svenska frihetskriget mellan Kristian Tyrann och Gustav Vasa på 1520-talet. Efter detta fick holmen namnet “Dansken” som sedermera blev Danmarks Holme. Närliggande holmen fick namnet Sveriges Holme och det var där som fredsförhandlingarna mellan Danmark och Sverige hölls.”

Källa: Eldhs

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår