Home

En nyrenoverad gammal skola till priset av en 2:a i Stockholms innerstad

En nyrenoverad gammal skola till priset av en 2:a i Stockholms innerstad
7 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/07/20731525.jpg

Den gamla skolan i Trelleborg

Den ståtliga gamla skolan är placerad långt in på tomten och skolan ramas in i väster av lummiga höga träd och det gamla toaletthuset och muren i öst.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731484.jpg

Ett av sovrummen

Stort sovrum med tillhörande badrum.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731490.jpg

Nyrenoverat badrum

I anslutning till stora sovrummet finns ett badrum, även det med metrokakel men med golvplattor i Carraramarmor, gammaldags badkar och dusch från Qvesarum.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731505.jpg

Källarplan

På källarplanet finns det charmiga och välbevarade skolköket med det vackra röd/vitrutiga klinkergolvet och separat skafferi- Här står den andra av husets gjutjärnskaminer.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731497.jpg

Stort vardagsrum med generös takhöjd

Via den breda stentrappan med ca 6 meters takhöjd kommer man upp till övervåningen och den gamla gymnastiksalen som idag används som vardagsrum.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731496.jpg

Stort vardagsrum

“Gymnastiksalen” är ca 100 kvm med en takhöjd upp till nock på ca 4,5 m.

Foto: Fastighetsbyrån

https://metromode.se/files/2016/07/20731529.jpg

Till den gamla skolan finns ett litet hus om 50 kvm

I det lilla huset om ca 50 kvm med loft, där toaletterna var belägna förr, finns det oanade möjligheter att bygga sitt eget gästhus, gårdsbutik, orangeri eller varför inte ett eget spa.

Just nu har vi på redaktionen kärat ner oss totalt i den här ståtliga gamla skolan i Södra Åby, Trelleborg. Låt dig inspireras av alla fina bilder i bildspelet.

Via de höga dubbeldörrarna i återvunnen teak kommer man in i hallen som via ett par trappsteg leder upp till entréplan. I en av de gamla skolsalarna finns det nybyggda köket med snickeribeställda fronter och täcksidor i svartbetsat trä samt arbetsbänkar i marmor. Här finns det gott om plats för stort matbord och många gäster. Vill man, finns det plats för en loungehörna.

Den andra tidigare skolsalen är uppdelad i vardagsrum och två sovrum. Det stora nybyggda badrummet är kaklat med vitt metrokakel och golvet är lagt med svart- och vitrutigt klinker. Gammeldags badkar samt två duschar. Via den breda stentrappan med cirka 6 meters takhöjd kommer man upp till övervåningen och den gamla gymnastiksalen som idag används som vardagsrum med loungedel och tv-hörna.

Gymnastiksalen är ca 100 kvm med en takhöjd upp till nock på ca 4,5 meter. På detta våningsplan finns en större möblerbar hall, ett barnsovrum samt ett större sovrum om cirka 40 kvm med utsikt över solnedgången över de vidsträckta åkrarna i väster.

På källarplanet finns det charmiga och välbevarade skolköket med det vackra röd/vitrutiga klinkergolvet och separat skafferi. I den andra delen av källaren finns det två rum som kan användas som hobbyrum, ateljé eller som sov- eller gästrum. Det gamla badrummet med nio små badkar som användes när skolan byggdes finns bevarat.

För mer information, klicka här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!