METRO MODE + Hyresgästföreningen

”Ett förstahandskontrakt är trygghet”

Stylisten och Metro Mode-bloggaren Momo är en av många som vet hur tufft det kan vara att få en bostad. I samarbete med Hyresgästföreningen och Universal Music stöder han nu uppropet ”In my backyard” – för att fler ska kunna få ett förstahandskontrakt.

Att tvingas sätta livet på paus i väntan på en bostad. Det är en verklighet för många unga i dag. När Metromode-profilen Momo tog steget från Västerås till Stockholm fann han sig stående med fem flyttlådor utanför en lägenhet som inte fanns.

– Det var en blufflägenhet, säger han. Jag och min kompis hade betalat handpenning, men när vi skulle flytta in fanns ingen lägenhet.

Kompisen kunde flytta hem till sina släktingar, men Momo hade ingenstans att vända sig. Att åka tillbaka till Västerås var inte ett alternativ. Han ringde en kompis och fick flytta in hos henne som en tillfällig lösning.

– Vi var tre personer som delade på en liten etta med öppen planlösning. Köket var min ”avdelning”. Det var trångt och ville man ha egentid fick man boka in sig på toaletten, berättar Momo.

I dag har han ett förstahandskontrakt, men vägen dit har varit lång. Nu hoppas han att fler hyresrätter ska byggas så att det ska bli lättare för andra i hans situation att få ett boende.

– Ett förstahandskontrakt är trygghet, säger han. Det borde vara en rättighet för alla. Det är att slippa gå med en känsla av stress i magen.

 

Vill du också att det ska byggas fler hyresrätter? Skriv under Hyresgästföreningens namninsamling här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!