Home

Få din vittvätt vit igen – 3 naturliga metoder som fungerar

Gulnade vita lakan och kläder är aldrig kul – men det finns enkla metoder för att råda bot på problemet. Här hittar du tre metoder för att få din vittvätt vit igen med hjälp av saker som du förmodligen redan har hemma!

Foto: Pexels

Allt fler får upp ögonen för hur man kan tvätta och städa med naturliga medel. Varför köpa kemiska medel när man lika gärna kan använda sådant som man har i skafferiet?

Med hjälp av bikarbonat, vitvinsvinäger och bleksalt kan du till exempel fräscha upp din vittvätt igen, helt utan läskiga kemikalier. Spana in våra tips här nedan!

1. Bikarbonat

Du behöver:

  • 1 dl bikarbonat
  • Tvättmedel

Gör så här:

Häll bikarbonaten i tvättmedelsfacket och tvätta din vittvätt som vanligt med ditt standardtvättmedel. För mer koncentrerade fläckar kan du blanda bikarbonat med citronsaft och behandla fläckarna med detta – tvätta därefter som vanligt.

2. Vitvinsvinäger

Du behöver:

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • Tvättmedel

Gör så här:

Häll vitvinsvinägern i facket för sköljmedel. Tvätta som vanligt med ditt standardtvättmedel.

3. Bleksalt

Det finns två metoder för att få vittvätt vit med hjälp av bleksalt – antingen så blötlägger du tvätten med bleksalt eller så blandar du bleksalt och tvättmedel.

Du behöver:

  • 1 tsk bleksalt
  • Tvättmedel

Gör så här:

  1. Blöttlägg vittvätten med en tesked bleksalt och tvätta sedan som vanligt – bleksaltet är då effektivt från 30 grader.
  2. Eller, lägg till en tesked bleksalt till ditt tvättmedel och kör maskinen som vanligt – bleksaltet är då effektivt från 50 grader.

Källa: Hemtipset

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!