Home

Förvandla sovrummet till ett lyxigt hotellrum

Förvandla sovrummet till ett lyxigt hotellrum
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/Steg-1.jpg

Steg 1 – Sängen

Först och främst, låt sängen spela huvudrollen i rummet. Behöver du ha förvaring i sovrummet? Låt fortfarande sängen stå i huvudfokus och bygg i sådana fall runt den. Skippa klumpiga möbler som äter yta och förstör feng shuin i ditt sovrum.

https://metromode.se/files/2015/10/Steg-2.jpg

Steg 2 – Färgval

Välj färgskala och håll dig till den. Satsa på en färg som gör dig lugn. Går hela lägenheten i vitt? Våga prova en mörkare kulör i sovrummet. Det ger en mysigare och varmare känsla.

https://metromode.se/files/2015/10/Steg-3.jpg

Steg 3 – Matta

För att få till den lyxiga ombonade hotellkänslan är en matta a och o. Välj en heltäckningsmatta eller en matta storleken större som ger lite extra spelrum runt sängen. Satsa på en extra mjuk modell som gör det extra lyxigt att sätta ner fötterna på morgonen.

Bild: Kasthall

https://metromode.se/files/2015/10/Steg-4.jpg

Steg 4 – Gardiner

Huvudregeln för gardiner är: Alltid från tak till golv. Då leker du med intrycket att både fönstret- och rummet är större, dessutom upplevs takhöjden som högre. Satsa på rejäla gardiner som mörklägger ordentligt. Mattan och gardinerna gör även att ljudet i rummet dämpas.

https://metromode.se/files/2015/10/Steg-5.jpg

Steg 5 – Rätt belysning

Välj matchande sängbelysning. Det ger sängen ett maffigare intryck. Låt inte taklampan vara den dominanta ljuskällan i rummet. Satsa istället på många lampor och ljuspunkter. Välj en taklampa med dimmer.

https://metromode.se/files/2015/10/Steg-6.jpg

Steg 6 – Sänggavel och Sängkläder

En klädd vadderad sänggavel fixar snabbt den rätta looken. Gör en enkelt själv (läs hur på metromode.se/home). Snåla inte på kuddarna. Kuddar i storleken större är ett måste för rätta hotellstilen. Blanda material och färger för att få till den fluffiga hotellsängen.

Hotell hotellkänsla tips inredningstips
Lugna färger, mjuka textiler och dämpad belysning. Förläng sovmorgonen – Fixa hotellyx i ditt sovrum. Metro Mode Homes redaktör Petra Tungården guidar dig steg för steg till ett mysigare sovrum.
 
 
Underskatta inte vikten av textiler i ditt sovrum. Ge ditt sovrum lite extra kärlek i höst. Jag lovar, jag har själv precis köpt den sista kudden som blev pricken över i:et. Det kommer göra otroligt stor skillnad för ditt morgonhumör framför allt.
 
 
Läs mer
Sanna Fischer tipsar om fina inredningsdetaljer i sammet
8 auktionsobjekt du inte får missa just nu
Inspireras av denna sekelskiftespärla på Södermalm

 
 
Av: Petra Tungården
Fotograf: Jesper Florbrant

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!