Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Funkisvillan ritad av Josef Frank är veckans drömmigaste hem

Funkisvillan ritad av Josef Frank är veckans drömmigaste hem
11 Se Bildspelet

Den som någon gång tvivlat på att en funkisvilla kan vara ett drömhem har inte sett den här magiska villan. Att den har en magisk trädgård och ritad av designern och legendaren Josef Frank gör den inte svårare att älska. Här spenderar vi mer än gärna ALL vår tid.

Villa Wehtje i Falsterbo byggdes 1936 och är en av de sex villor som finns i Sverige som är ritade av Josef Frank. Villan är oregelbunden och byggd i olika nivåer, när Josef Frank skapade ett hus ville han att det skulle kännas som att kliva in i en stad.

Funkisvillan är på hela 325 kvadratmeter och består av 11 rum,  trots mängden rum är villan ljus och öppen. Även trädgården är även den väldigt rymlig då den är på 2242 kvadratmeter. Här finns det verkligen gått om plats. Även om själva huset är väldigt vackert att titta på, både ute och inne, så är det ändå trädgården som fångar vårt stora intresse. Den är verkligen magisk! Trädgården får verkligen huset att nå nya nivåer. Om du vill äga ett Josef Frank-hus måste du betala minst 25 miljoner. Titta in i bildspelet och njut av lite designhistoria.

Källa: Eklund Stockholm New York

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!