Home

Genomtänkta 34 kvadrat hemma hos bloggaren Emelie Ekman

 emelie-ekman-34-kvadrat-blogg-hemma-hos-lagenhet-puff

Tanken bakom bloggen 34 Kvadrat är att man kan ha det fint hemma även om man är student och bor litet – hennes tusentals följare håller med.

Mångsysslaren Emelie Ekman bor på 34 kvadratmeter i Midsommarkransen, tog i våras examen från KTH där hon läst fastighetsutveckling och läser nu hon sin sista termin på ekonomikandidatprogrammet. Utöver det jobbar hon extra på ett fastighetsbolag. Och driver en av Sveriges mest omtyckta inredningsbloggar.

– Det började som en hobbygrej när jag köpte den här lägenheten i december 2012. Då var bloggen främst för min egen skull, en sorts virtuell inspirationsmapp. När jag ville köpa gardiner eller rama in något på väggen samlade jag bilder och skrev ner mina tankar – i första hand för att hjälpa mig själv när jag skulle inreda hemma.

Nyklassisk Allrum by Nadja Endler | Photography

Bloggen fick det passande namnet 34 kvadrat och följde med parallellt med plugg, jobb och vardag. Det var först efter att Emelie upptäckt Instagram och fått en strid ström följare där på kort tid som hon omvärderade bloggandet.

– Jag var ganska sen med att haka på Instagram, långt efter många av mina vänner. Det var egentligen i samma stund som jag förstod att man inte bara behövde följa vänner och familj utan kunde inspireras av människor från hela världen som poletten verkligen trillade ner. Jag upptäckte konton som samlade och filtrerade fram vackra bilder och insåg att jag kunde göra samma urval själv.

Antalet följare sköt i höjden och nästa steg blev att låta bloggen bli en förlängning av Instagramkontot “34 kvadrat”.

– Främsta anledningen till att läsarkretsen blivit så stor, måste vara att det finns en igenkänningsfaktor. Jag är en vanlig student som extrajobbar och vill bo fint och tycker det är kul med inredning.

Klassisk Vardagsrum by Nadja Endler | Photography

HUSESYN
Här bor: Emelie Ekman, från bloggen 34 Kvadrat, #34kvadrat
Plats: Midsommarkransen, strax söder om Stockholm.
Storlek: 34 kvadrat (såklart).

Huset ligger i gamla Midsommarkransen och är byggt på 1930-talet. Lägenheten var i fint skick när Emelie flyttade in.

– Jag har inte behövt göra någon större förändring utan bara inrett och möblerat. Det är en blandning av nyköpta saker och möbler från mitt flickrum. Det är verkligen inte massa dyra prylar utan de är köpta hos alltifrån kedjor till byggvaruhus och Blocket.

by Nadja Endler | Photography

Efter hennes Instagram konto tog fart, har hon nu samlat närmare 30 000 följare.

– Jag går inte runt dagligen och tänker att jag är i någon sorts maktposition. Det är svårt att ta in… 30 000 är bara en siffra, tills man sätter den i relation till något annat. Typ en fullsatt Tele2-arena.

by Nadja Endler | Photography

Klassisk Förvaring & garderob by Nadja Endler | Photography

– Jag tycker man ska satsa på en ganska enkel, klassisk och neutral bas. Istället tycker jag att man kan ta ut svängarna lite när det kommer till detaljer. Sådana saker kan man alltid flytta på ett tag om man tröttnar… Det är lite svårare och betydligt dyrare med stora möbler, typ en röd soffa!

Nyklassisk Vardagsrum by Nadja Endler | Photography

 

– Jag flyttar runt saker i lägenheten hela tiden. Om ni hade kommit tillbaka och gjort reportaget om några dagar hade det sett helt annorlunda ut!

Klassisk  by Nadja Endler | Photography

– Mitt tips när man bor på få kvadrat är att tänka kubikmeter istället för kvadratmeter. Förvaring brukar vara ett stort problem. Sätt upp bokhyllor ända upp till taket och planera för förvaring under möblerna där det går. En annan grej är att försöka inreda ljust – man kan addera färg i detaljer istället.

Nyklassisk Sovrum by Nadja Endler | Photography

 

Den här ettan kommer alltid vara speciell för Emelie själv, och har på sätt och vis satt spår i blogghistorien:

– Just nu älskar jag att bo här men det är klart att jag drömmer hela tiden. Ingen bloggläsare har nog missat hur lägenheten i mina fantasier ser ut med höga fönster, sekelskiftesstuckatur, marmor och dubbeldörrar. Undra vad jag ska göra med bloggens namn när jag flyttar dit… 34 + 30 kvadrat?

by Nadja Endler | Photography

Av: Antonia Wiklund, Houzz.se
Foto: Nadja Endler

Mer härlig inspiration:
Nu är det bevisat – färgen intar våra svenska hem
Taggad av nya kaktustrenden? Här är växtens bakgrund och skötselråd
Designikon: Kay Bojesens världskända apa

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!