Home

Så gör du en trendig och lyxig sammetspuff – till budgetpris

Har du en gammal pall hemma som behöver ett lyft? Klä om och styla den med hjälp av trendsäker sammet och mässing! Metro Mode guidar dig steg för steg.

Sammetspuffarna har under de senaste åren tagit inredningsvärlden med storm, och något som enkelt lyfter ett helt hem. Varför gå och köpa en ny när du istället kan uppdatera en gammal puff som du redan har hemma? Nedan listar vi hur du i sex enkla steg förvandlar en puff!

Gör en sammetspuff

Du behöver:

En pall att klä om
Lim
Ett måttband
En häftpistol
Möbelspik
Mässingsplåt
Sammetstyg
Sax
Symaskin

Gör en sammetspuff

Steg 1 – Sprätta & malla
Börja med att sprätta bort det gamla tyget från puffen. Använd sedan det gamla tyget som mönster och mall till det nya tyget. Börja med sidopartiet.

 

Gör en sammetspuff

Steg 2 – Finlir
Glöm inte att lägga till 2 centimeter sömnsmån i vardera kanten. Sicksacka sedan sömmen så den inte börjar reva upp sig.

 

Gör en sammetspuff

Gör en sammetspuff

Steg 3 – Måtta
Nåla sedan ihop vardera sida och sy ihop kanterna. Rita därefter ut locket genom att även här använda dig av det gamla mönstret som mall.

 

Gör en sammetspuff

Gör en sammetspuff

Steg 4 – Var noggrann
Nåla sedan ihop sidostycket med locket. När du använder sammet som tyg är det lätt att nålarna glider bort när du syr med symaskinen, så för att vara på den säkra sidan tråcklar jag alltid ihop allt innan med hjälp av långa stygn så att tyget verkligen ska hålla sig på plats.

 

Gör en sammetspuff

Gör en sammetspuff

Steg 5 – Fäst tyget
Dra sedan över tyget runt puffen och fäst fast det med hjälp av ditt lim samt en häftpistol. Låt allt torka och klipp bort överflödigt tyg. Placera därefter ut mässingen på golvet och mät ut mitten av den.

Gör en sammetspuff

Gör en sammetspuff

Steg 6 – Fäst Mässingen
Placera sedan mässingen runt puffen och låt den överlappa varandra. Fäst sedan fast allt med hjälp av en spik på baksidan. Tyvärr är det svårt att undvika att det blir en liten buckla på mässingen eftersom den är så tunn. Men det gör inte så mycket då den här sidan ändå står mot väggen och inte syns.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!