instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

10 gröna växter som överlever i vintermörkret

Av: Metro Mode

Vill du fortsätta ha grönskande inslag i ditt hem även efter att vintermörkret har gjort sitt intåg? Då finns det faktiskt några sorter som klarar sig särskilt bra – vi har hittat 10 krukväxter som tål vinterns mörker och som kommer göra de mörka dagarna lite trevligare.

Foto: Ellos Home

Det är inte bara vi människor som tycker det är jobbigt när solljuset blir en bristvara, de som lider mest är faktiskt våra växter. Ljuset räcker inte långt: en meter från fönstret har 70 % av det användbara ljuset försvunnit, och under de mörkaste dagarna räcker ljuset knappt ända fram till fönsterbrädan.

De flesta krukväxterna är inte gjorda för att klara sig i vintermörkret men det finns några få undantag. Ett tips för att hitta dessa är att leta efter växter som har stora mörka blad. De har en större yta att ta upp solljus på och klarar därför av att stå en bit ifrån fönstret. Vi har tagit fram de tåligaste växterna som klarar av att leva även under de mörkaste dagarna.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår