Home

Hemma hos Layereds grundare

Hemma hos Layered
 
Vi har fotograferat det här hemmet tidigare, både jag och fotograf Jesper, men utan varandras vetskap. Därför får både jag och Jesper en välbekant känsla i kroppen Layereds grundare Malin Glemme slår upp dörrarna till sitt hem. Det här är ett fantastiskt hem. Jesper har bara dagar tidigare varit där och fotat hemmet för en mäklarfirma, då familjen är på väg att flytta. Så, tillsammans börjar vi snabbt reka nya vinklar att fånga i drömvåningen.
 
I lägenheten, som ligger intill den lummiga och vackra Stureparken, bor Malin och Kristofer tillsammans med sina ljuvliga små flickor Adele och Märta. Lägenheten, som har en internationell känsla, är väldigt inbjudande och vi slås så klart av alla snygga mattor som breder ut sig i alla rum. Malin grundade nyligen det omtalade företaget Layered, som tillverkar just mattor.
 
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos Layered
 
 
Vad föll ni för med lägenheten?
– Vi gillade att den var så ljus och hade många fönster, och så är det härligt att den är belägen så högt upp och har utsikt över en park. Sen är det helt klart ett plus att Villastan är ett lugnt område samtidigt som det är supernära till Stureplan och alla favoritrestauranger.
 
Var hittar ni er inspiration när ni inreder?
– Jag köper mycket utländska inredningstidningar och hittar mycket inspiration från Pinterest, som jag tycker är en grym inspirationskälla.
 
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
 
Har ni någon favoritbutik i Stockholm för inredning?
– Jag gillar Pierre & Peters på Grevgatan 16 i Stockholm och Edins urval hos Dusty Deco vid Hornstulls strand. Sen har jag en killkompis, Christian, som kommer att öppna ett showroom på Rörstrandsgatan i Stockholm i höst. Där kommer han att sälja premium vintage möbler och av det jag har sett verkar det väldigt lovande.
 
Delar du och din man inredningsintresset och är ni oftast överens om hur det ska se ut hemma?
– Nej, oftast är vi INTE överens. Båda två är intresserade av modern konst, foto och inredning, men Kristoffers stil är överlag lite hårdare än min. Nu är vi inne på vårt tredje gemensamma boende och på väg mot vårt fjärde. Så det är klart att det går smidigare att komma överens nu än i början. Då blev det många och långa diskussioner. Men oftast är det jag som gör den mesta researchen och kommer med förslag. Vid det här laget har han nog lärt sig att han kan lita på min smak och att det (oftast) blir fint i slutändan.
 
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
 
Vad blir ert nästa projekt?
– Vi är på väg att flytta till ett flerfamiljshus på Lidingö och är nu i full gång med alla färgval och att komma överens om en gemensam känsla i huset. Det är verkligen så himla kul. Jag är ganska osentimental när det kommer till inredning, så vi kommer säkert att sälja en del av våra nuvarande möbler för att få lite förändring. Jag tycker att det är roligt att skapa en ny känsla när man byter boende. Nu i helgen åker vi till NYC så där kommer vi att reka lite och förhoppningsvis hitta något fint att ta med hem. Jag är otroligt pepp på det.
 
Hur tänker du när du inreder barnens rum?
– Där blir det lite mer praktiskt tänk än i övriga rum. Men jag tycker ändå att det är fint om barnens rum hänger ihop med resten av hemmet.
 
Har ni något favoritrum hemma?
– Det är nog den möblerbara hallen med det svarta runda bordet. Det känns både mjukt och hårt på samma gång vilket jag gillar. Dessutom ser jag alltid till att ha en härlig blombukett där, vilket så klart livar upp när man kommer hem.
 
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
 
Har du någon möbel du går och drömmer om?
– Ja hjälp, jag har många! För att nämna några så är det bland annat Milo Baughmans Brass chair, GUBI´s Beetle Lounge Chair i sammet och Per Söderberg/NoEarlyBirds NEB chair no 01.
 
Vad gör ni helst en ledig lördag?
– Vi har två små flickor på 1 år respektive 3 år, så ofta blir det någon barnvänlig utflykt till typ Skansen eller liknande. Om jag är utan barnen så träffar jag gärna en kompis på vinlunch och kanske ser någon utställning.
 
Berätta om Layered! Hur startade det och så vidare…
– Det är ju tack vare dig Sanna! Jag tyckte alltid att de mattor jag hittade och ville ha var alldeles för saftiga i pris, så jag designade en matta till oss och lät tillverka den själv. När du (Sanna) sen var här och fotograferade för Wonderdeco för några år sedan fick jag mängder med mejl om just den mattan. Då insåg jag att det var fler som kände som jag. Dessutom har jag ett förflutet i modebranschen, så tack vare det så kändes inte steget så långt att börja jobba med inredning. Jag utvecklade det till en större kollektion som idag, drygt ett år senare, har lanserats under namnet LAYERED. Tanken är att ha ett mer konceptuellt take på det hela, och jag hämtar mycket inspiration från modevärlden. Eftersom jag har kapat återförsäljarledet så blir priserna mot kund mycket bättre och hela kollektionen köps genom www.layeredinterior.com.
 
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
Hemma hos grundaren till Layered
 
 
Vilken är din personliga favoritmatta i kollektionen?
– Just nu är det nog Layered LINK rug. Den har en fin 60-70-tals känsla, vilket jag tycker känns fint både när det kommer till mode och inredning idag.
 
Tack Malin med familj för att vi fick komma hem och njuta av ert vackra hem. Vi ser redan fram emot ett besök i ert nya boende.
 
 
Av. Sanna Fischer Nordström.
Foto. Jesper Florbrant.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!