Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Hemma hos Michaela Forni – ett hem där trender och förvaring står i fokus

hemma-hos-michaela-forni-lagenhet-hem--1

Skräddarsydd förvaring gör denna sekelskiftslägenhet i Stockholms innerstad till en sann dröm för Michaela, som älskar ordning och reda.

Under uppväxten i förorten Nacka bildades ett alldeles speciellt band mellan Michaela Forni och huvudstaden.

– Stockholm är en perfekt liten storstad för mig att leva mitt liv i, säger hon.

Och visst är det ett spännande liv hon lever. Resor, vardagslyx och intressanta jobbuppdrag står ständigt på schemat, och vi kan alla ta del av det i hennes populära blogg. De som följer Michaela har dessutom fått läsa om intresset för inredning och köpet av hennes och pojkvännens drömlägenhet, som ligger mitt i centrum av hennes älskade Stockholm.

Skandinavisk  by Nadja Endler | Photography

HUSESYN
Här bor: Karriäristan Michaela Forni tillsammans med sin pojkvän. Bland annat har Michaela varit delägare i en webbshop, medverkat i realityserien Glamourama, jobbat som DJ, skrivit två böcker, varit moderedaktör på Nöjesguiden, vice vd på mode- och bloggportalen Devote och designat en egen skokollektion. Bloggen, som hon startade 2004, har idag cirka
120 000 besökare i veckan.
Läge: Östermalm, Stockholm
Storlek: 86 kvadratmeter

Skandinavisk Allrum by Nadja Endler | Photography

by Nadja Endler | Photography

Det var under våren 2015 som paret fann drömlägenheten på Östermalm av en slump.

– Det är lite roligt för vi vann egentligen budgivningen på en annan lägenhet borta på Nybrogatan, men när vi var på väg för att skriva på kontraktet sprang vi förbi en förhandsvisning på den här lägenheten och föll handlöst. När vi ringde upp mäklaren på den första lägenheten hade hon gjort en fuling och sålt den till en annan utan att informera oss, men vi blev bara överlyckliga. Det var ödet – den här lägenheten var menad för oss!

by Nadja Endler | Photography

Allrum by Nadja Endler | Photography

Lägenheten var sedan tidigare renoverad i en modern stil som definitivt föll Michaela i smaken, så när allt var påskrivet och den gamla lägenheten hoppackad kunde de flytta direkt in i bostaden.

– Paret som renoverade den här lägenheten för runt fyra år sedan är bekanta till mig. Kvinnan i duon jobbar med inredning, så de hade gjort ett helt fantastiskt jobb.

Skandinavisk Kök by Nadja Endler | Photography

Att inreda och fixa iordning i lägenheten fick sedan ta sin tid – det blir aldrig bra om man skyndar fram och köper saker av bara farten. Idag är lägenheten nästan färdig, med 86 kvadratmeter och tre och en halv meter i takhöjd, som smyckats med trendiga material, som marmor och blandade metaller, vackra designmöbler och stilfulla detaljer.

Skandinavisk Matplats by Nadja Endler | Photography

– Inredningen är en mix av mig och min kille. Jag gillar att följa trender både i inredning och mode, så jag blandar gärna det mer moderna tillsammans med båda våra personliga stilar.

Matplatsen, som består av ett matbord från Asplund och Y-stolar av Hans Wegner, är ett bevis på Michaelas kärlek till hållbara möbler och vackra designklassiker.

Skandinavisk Vardagsrum by Nadja Endler | Photography

by Nadja Endler | Photography

– Vi köper saker som vi tycker är fina och blir glada av, men som samtidigt går att använda i vår vardag. Det här ska vara ett hem, inte en utställningslägenhet.

När Michaela handlar nya saker till hemmet gör hon det främst på internet.

– Det är så otroligt smidigt. Jag gillar Confident Living på nätet. Om jag går i butiker så gillar jag Nordiska Galleriet, Asplund, Plan Ett, Länna Möbler, Ikea och Granit. Men även Åhlens City Home har fått sig ett rejält uppsving.

Skandinavisk Arbetsrum by Nadja Endler | Photography

Michaela, som är en multitasker av rang, har alltid haft många bollar i luften. Men för ett tag sedan bestämde hon sig för att bli frilansare och främst börja fokusera på en sak, och det var skrivandet. Eftersom hon idag inte har något direkt kontor att gå till behöver hon en lugn och avslappnad plats där hon kan sitta ensam och jobba, de dagar då caféerna känns alldeles för folktäta. Och det var därför som paret bestämde sig för att göra plats för ett härligt hemmakontor i den nya lägenheten.

Skandinavisk Sovrum by Nadja Endler | Photography

Favoritrummet är sovrummet.

– Det känns som ett hotellrum tycker jag, med badrummet som en suite. Jag kan hänga i vårt sovrum en hel dag utan problem!

Skandinavisk Sovrum by Nadja Endler | Photography

Men trots att sovrummet är en solklar favorit hos Michaela har hon börjat fundera på att förändra det litegrann.

– Det är så stort och högt i tak att de ljusa väggarna gör hela utrymmet lite väl blekt. En mörkare färg tror jag hade passat bättre.

Skandinavisk Förvaring & garderob by Nadja Endler | Photography

Lägenheten är noga genomtänkt, med vackra material som blandas med smarta lösningar.

– Förvaringen i lägenheten är den bästa jag har upplevt, vi behöver inte ens använda vårt källarförråd. Allt får plats i lägenheten med dessa garderober som går från golv till tak. Som en vän av ordning och reda älskar jag det!

by Nadja Endler | Photography

Av: Amanda Strömberg, Houzz.se
Foto: Nadja Endler

För mer härlig inspiration:
Snygga sätt att gömma din TV
Styla sängen snyggt med plädar på längden och tvären
Så gör du ett stort och lyxigt blomsterarrangemang

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!