Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Hemma hos Rebecca Fredriksson: “Vill skapa en bohemisk och tropisk känsla”

Gammalt möter nytt hemma hos inredningsinfluencern Rebecca Fredriksson. Tillsammans med sin pojkvän bor hon i sitt drömhus från 1900-talet i Norrköping – med vattnet som närmsta granne. På sitt Instagram-konto @rebfre inspirerar hon dagligen följarna med glimtar från det drömmiga hemmet.

Foto: Rebecca Fredriksson/Amanda Parkkinen

– Det jag älskar med det här huset är dess otroliga charm och att den samtidigt har så mycket potential. Tanken är att vi ska bygga ut huset till mer än det dubbla. Där det gamla möter det nya. Vårt hus är ett livsprojekt och här kan vi bo hur länge vi vill!

Rebecca älskar att ha projekt och tycker att det känns extra kul när det finns mycket att göra. Just nu drömmer hon och hennes pojkvän om ett orangeri, en bastu och egen brygga. Hemma hos paret är det mysigt och varmt med många detaljer. En ombonad känsla, helt enkelt. Det bästa med deras hem tycker Rebecca är läget – att det ligger precis vid vattnet med en strandtomt och stor trädgård. Från nästan varje fönster skymtar vattnet i bakgrunden.

– Det är så lyxigt att ha vattnet som närmsta granne. Ibland får jag till och med nypa mig själv i armen och ta in att jag vaknar upp till den här utsikten varje dag.

De stora balkarna i taket karaktäriserar hela hemmet och det är just de som Rebecca känner lite extra kärlek för. Inredningen går i färgerna vitt, grått och beige. Och även om Rebecca älskar jordnära färger, har hon valt att ”tuffa” till inredningen med svarta detaljer. Utöver de stilrena färgskalorna genomsyras boendet av träddetaljer och gröna växter. Hon beskriver sin stil som skandinavisk med en touch av boho.

– Jag vill skapa en bohemisk och tropisk känsla både inomhus och utomhus. Jag gillar även den industriella stilen. För mig är det viktigt att blanda och att göra det till min grej.

Redan som liten tyckte Rebecca om att fixa och dona – och hon möblerade om lite väl ofta, i alla fall om vi skulle fråga hennes föräldrar. Även idag ändrar hon om ganska ofta.

– Jag jobbar ju med inredning och älskar att inspirera och inspireras. Så det händer ganska ofta att jag får impulser och vill göra något nytt. Både jag och min kille är väldigt kreativa!

På Rebeccas Instagramkonto vill hon inspirera sina följare och sprida glädje. Enligt henne själv gör hennes kreativa sida det omöjligt att bara slänga upp en bild hur som helst – hon vill att flödet ska ha en röd tråd.

– Jag är extremt noggrann med mitt flöde och mina bilder, nästan på en sjuk nivå, haha. Trots det så är jag ändå väldigt noga med att ta bilder där “livet händer”, för jag vill att känslan ska vara äkta och naturlig. Man vill ju få känslan av att någon bor där på riktigt.

 

En detalj som väckt stor uppmärksamhet i Rebeccas sociala medier-kanaler är hennes altan. Hon har fått till en tropisk känsla som direkt för tankarna till palmer och en sandstrand. För att få till samma känsla tipsar hon om att inreda uteplatsen med mycket textilier, en fin matta, kuddar och en hängstol (eller hängmatta).

– Jag vill ha känslan av “utomlands”, det ska kännas tropiskt och härligt.

I sommar kommer Rebecca att satsa mycket på bambu och rotting – material som får hemmet att kännas mjukare och varmare. Hon tipsar om att mixa materialet med moderna inslag för en riktigt ombonad känsla. Parets senaste projekt är ett matbord till altanen och istället för att köpa nytt har de valt att göra ett eget i betong. Det blir en snygg kontrast till deras rottingstolar och bambudetaljer.

Hela reportaget hittar du i senaste numret av Metro Mode-magasinet som du hittar här >>

Läs Metro Mode-magasinet digitalt här >>

Kan du inte få nog av Rebecca Fredrikssons tips och drömmiga hem? Följ henne på Instagram/@rebfre där härlig inspiration utlovas!

Faktaruta
Bor: Svärtinge Udde, utanför Norrköping
Ålder: 28
Familj: Tillsammans med Henrik sedan nio år tillbaka
Aktuell med: Driver Instagramkontot @rebfre samt
bloggen www.rebfre.se

 Foto i artikeln: Rebecca Fredriksson och Amanda Parkkinen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!