Home

Homestylingexperten Jesper Laursen listar sina mest effektiva inredningstips

jesper-laursen-homestyling-inredningsexpert
Metro Mode Home har träffat Scandinavian Homes-grundaren Jesper Laursen, 27, som arbetar med lägenhetsstyling inför försäljning. Just nu är han aktuell i en webbtv-serie “Hemstylisterna” tillsammans med Fastighetsbyrån där vi får följa med när Jesper stylar en lägenhet om 100 kvadratmeter på Östermalm – dessutom delar han med sig av sina expertknep inom homestyling.
 
Du är aktuell med i ett avsnitt av webbtv-serien “Hemstylisterna” där du inreder en stor lägenhet på Östermalm i Stockholm, hur var det?
– Det var fantastiskt kul, utvecklande och utmanande. Då lägenheten var över 100 kvm och dessutom tom vilket krävdes stora mängder möbler och prylar. Det är alltid roligt när man får vara med och bidra till stora förändringar och jag tycker att resultatet nådde upp till min målbild.
 
Jesper Laursen homestyling
 
Jesper Laursen homestyling
 
Hur tänkte du i val av inredning?
– Eftersom lägenheten var en stor etagetrea i en fastighet utan hiss var målgruppen inte glasklar. Dåvarande ägarna hade barn och vi bestämde oss för att inreda det ena sovrummet som ett barnrum för att poängtera att bristen på hiss nödvändigtvis inte behövde vara ett hinder. I övrigt var planlösningen väldigt tydlig och lämnade egentligen inget större utrymme till förändring. Fokus lades istället på att ta till vara på lägenhetens ljusflöde och ytterligare förstärka detta genom en ljus och neutral färgbas. Jag satsade på en typiskt skandinavisk inredningsstil med trä, läder och stilrena möbler vilket jag tycker passar både lägenhetens arkitektur och den förmodade målgruppen.
 
Jesper Laursen homestyling
 
Jesper Laursen homestyling
 
Hur nöjd är du med resultatet?
– Jag är väldigt nöjd över slutresultatet och tycker att stylingen gjorde att lägenhetens potential framhävdes. Grunderna var så pass bra att jag inte ville att möblerna skulle ta över, därför valde jag en avskalad och nedtonad stil som skulle attrahera många. Jag tror att den lätta och ljusa stilen gjorde det lätt för spekulanterna att se lägenheten och få en rimlig uppfattning om dess skick och möjligheter.
 
Jesper Laursen homestyling
 
Vad ska man tänka på innan försäljning av en fastighet, främst när det kommer till just visningsbilder?
– Har man inte ekonomi eller lust att anlita en stylist tycker jag ändå att man bör se över lägenheten innan fotografering. De flesta känner någon eller några som har ett inredningsintresse, så varför inte ta kontakt och fråga om råd? Ett annat tips är att alltid söka efter inspiration. Gå in på bloggar eller köp några inredningsmagasin och försök hitta gemensamma nämnare. Har du anlitat en mäklare har han eller hon säkerligen några tips att ge. Jag tycker man ska försöka ha det förhållandevis undanplockat och undvika allt för personliga saker. Det är viktigt att spekulanterna kan se sig själva bo i lägenheten och för mycket saker tenderar att försvåra just den processen. Ansträng dig för att visa ytor och försök lyfta fram det som du själv gillar med bostaden. Oavsett om man anser hela stylingbiten vara klyschig eller inte – släpp de tankegångarna och fokusera på rätt sak, nämligen ditt eget slutpris.
 
Varför är det bra att anlita en expert som sköter homestyling?
– Därför att du får igen pengarna flera gånger om. En bra styling är en investering snarare än en utgift och kommer garanterat locka fler spekulanter till visningen. En duktig stylist har förmågan att hitta varje bostads unika fördelar och lyfta fram och maximera dessa. Bilderna blir bättre och väl på plats kommer lägenheten att uppfattas som rymligare och mer attraktiv. En lyckad styling har en hävstångseffekt på ditt slutpris.
 
Vad kostar det på ett ungefär?
– Det varierar beroende på storlek och förutsättningar, men från 20 000 kr och uppåt. Kan vara värt att notera att stylingkostnaden dessutom är avdragsgill.
 
Klicka här för att se hela inslaget av Hemstylisterna!
 
Av: Elina Malm
Foto: Kronfoto

 
 
Läs även:
Kolla in det här svenska parets supercoola våning i New York
14 nyheter som ger ditt kök en total makeover
Kolla in den här unika våningen med eget garage och orangeri precis intill kungliga slottet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!