Home

Höstens stora trendfärg är blå

Den senaste tiden har allt fler förälskat sig i färgen blå. Här och var kan man se lägenheter med blåa väggar, blåa soffor eller blåa kök. Metro Mode, som så många andra älskar blått och har de bästa tipsen på hur du kan få in mer blått i ditt hem.

Under det senaste åren har blåa nyanser smugit sig in i våra annars så vita skandinaviska hem. Vi på Metro Mode älskar att färgen tagit steget upp på våra väggar och möbler. I höst tycker vi extra mycket om en mörk sober nyans av blått som ger en sofistikerad och elegant touch på våra hem. Måla ditt vardagsrum i en skymningsblå ton eller fixa blåa luckor till ditt kök. Vågar du inte gå hela vägen med den blåa färgen kan du fylla ditt hem med blåa detaljer och textilier.

Det tog ett tag innan den blåa färgen tog hela vägen från färgkartan in i våra hem. Vi i Skandinavien var länge rädda för att de blåa nyanserna skulle göra våra hem mörka och kalla och i stället satsade på väldigt ljusa nyanser. Med tiden har vi försiktiga skandinaver blivit mer internationella och modiga i vår inredning. Att vi nu vill ha in mer färg i våra hem kan vara en motreaktion på det ljusa och fräscha. Nu vill vi ha mysiga och ombonade hem. Att blått är flott vet vi sedan länge, men blått sägs också ha en lugnande effekt. Blå är alltså den perfekta färgen för ditt sovrum.


Foto: H&M/Beckers

Kök

Kök

Ge ditt kök en lyxigare touch genom att göra det blått. Med en snygg marmorskiva och skinndetaljer blir köket till en vacker dröm. Om du inte är någon kock kan du alltid njuta av att du har Sveriges snyggaste kök.

Foto: Entrance mäkleri

Nästa bild
Soffa

Soffa

Känns det som ett stort projekt att ändra hela köket kan du satsa på en möbel i en snygg blå nyans. En blå soffa livar upp hela ditt vardagsrum och gör rummet personligt och unikt.

Foto: Apartment Therapy

Nästa bild
Vardagsrum

Vardagsrum

Har du ingen lust att köpa nya möbler kan du alltid måla om en gammal möbel i kulörena Plat Du Jour från Alcro eller Himlavalv 746 från Beckers. Möbeln blir som ny och kommer ge ditt hem ett riktigt lyft.

Foto: Lagerhaus

Nästa bild
Matsal

Matsal

Den snygg djupblå färg gör vilket rum som helst till det flottaste rummet i hemmet. En skymningsblå nyans gör också att ett lugn sprider sig i rummet.

Foto: H&M

Nästa bild
Servis

Servis

Duka upp med blått porslin och glas till hösten och vinterns alla tillställningar. Roligare än vitt och mer harmoniskt än blått. Blått är rätt i alla lägen.

Foto: Lagerhaus

Nästa bild
Textilier

Textilier

Våga blanda olika nyanser av blått på dina textilier. Grafitgrått är dessutom en riktigt snyggt tillsammans med blått. Måla väggarna grå och fyll rummet med blåa detaljer. Supersnyggt!

Foto: Bloomingville

Nästa bild
Sovrum

Sovrum

Blåa väggar är perfekt i ditt sovrum, eftersom färgen sägs ha en lugnande effekt. Förutom att det är en bra sovrumsfärg så är det vansinnigt snyggt med blåa väggar. Dessa väggar är målade i Himlavalv 746 från Beckers.

Foto: Beckers

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!