instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Höstens stora trendfärg är blå

Av: Metro Mode

Den senaste tiden har allt fler förälskat sig i färgen blå. Här och var kan man se lägenheter med blåa väggar, blåa soffor eller blåa kök. Metro Mode, som så många andra älskar blått och har de bästa tipsen på hur du kan få in mer blått i ditt hem.

Under det senaste åren har blåa nyanser smugit sig in i våra annars så vita skandinaviska hem. Vi på Metro Mode älskar att färgen tagit steget upp på våra väggar och möbler. I höst tycker vi extra mycket om en mörk sober nyans av blått som ger en sofistikerad och elegant touch på våra hem. Måla ditt vardagsrum i en skymningsblå ton eller fixa blåa luckor till ditt kök. Vågar du inte gå hela vägen med den blåa färgen kan du fylla ditt hem med blåa detaljer och textilier.

Det tog ett tag innan den blåa färgen tog hela vägen från färgkartan in i våra hem. Vi i Skandinavien var länge rädda för att de blåa nyanserna skulle göra våra hem mörka och kalla och i stället satsade på väldigt ljusa nyanser. Med tiden har vi försiktiga skandinaver blivit mer internationella och modiga i vår inredning. Att vi nu vill ha in mer färg i våra hem kan vara en motreaktion på det ljusa och fräscha. Nu vill vi ha mysiga och ombonade hem. Att blått är flott vet vi sedan länge, men blått sägs också ha en lugnande effekt. Blå är alltså den perfekta färgen för ditt sovrum.



Foto: H&M/Beckers

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår