Home

Hotellen som gör resan minnesvärd

Om du känner att det faktiskt inte är resan som är målet, utan vill att målet ska vara det där lilla extra så kan dessa hotell vara något för dig.

Det är något väldigt trist med hotellrum som alla ser ut att vara stöpta i samma form. Inspireras av dessa unika hotell inför nästa resa, det blir onekligen en vistelse att minnas! Läs mer och hitta andra spännande hotell på Momondo

Av: Lovisa Carlberg
Foto: Irina Barabanova

Kapselhotell

Kapselhotell

Kapsla in dig i Kyoto

Compact living i form av kapselhotell och minikabiner är ingen nyhet i Japan. Men nu har Nine Hours Hotel i Kyoto tagit det hela till en ny nivå. I det nya hotellet begränsas inte bara utrymmet utan även tiden under vistelsen. Hotellvistelsen delas upp i tidsblock där gästen har en timme för att duscha, sju till sömn och en timme för morgonrutinerna. Tid som anses räcka för att vara redo för en ny dag.

Nästa bild
Laduhotell

Laduhotell

Rustikt laduhotell

I norra Holland finner du hotellet med de något omoderna men sköna halmsängarna. Det tiotusenåriga sängmaterialet är en röd tråd i hotellets alla rum där finns både halmigloos med glastak och loftsängar. Men Hayema Heerd Farmset är inget för dig med hösnuva, eller pälsallergi heller, då det strövar djur på området.

Nästa bild
Gruvhotell

Gruvhotell

Silvergruva i Sala

Den större delen av Sala silvergruvas logi ligger i det lilla och till synes orginella vandrarhemmet med 15 rum. Men 155 meter ner under marken ligger den mer annorlunda ”The Mine Suite” som är det djupast belägna hotellrummet i världen. Där nere under jorden har du ingen täckning på din mobiltelefon men kommunikation med walkie-talkies ingår i priset och fungerar dygnet runt.

Nästa bild
Hotell i trädkoja

Hotell i trädkoja

Trädkoja deluxe

Barndomsdrömmen om en trädkoja behöver man inte ge upp för att man blivit vuxen. I Vietnam ligger 
Hang Nga Guesthouse, som även kallas ”The Crazy House”. Huset är ritat för att efterlikna något som skulle varit en dröm för Gaudí eller Dalí och har kommit att bli en symbol för idérikedom och mångfald. I den stora kojans rum ryms allt från djurskulpturer till svampstolar.

Nästa bild
Bo på och dyk från en oljerigg

Bo på och dyk från en oljerigg

Hotell på oljerigg

I Malaysia är det vanligt att oljeriggarna skrotas direkt när de förlorat sitt komersiella värde.  Men i sydöstra Malaysia konverterades en av riggarna till Seaventure Rig Resort. Rummet har 27 rum med unik närhet till korallreven och undervattensliv, alltså drömmen för en dykare. Hotellet erbjuder också karaokebar, soldäck och filmrum.

Nästa bild
La Balade des Gnomes

La Balade des Gnomes

Trollbindande på Imagenarium-hotell

De som skapade hotellet La Balade des Gnomes i Belgien ville att besökarna skulle få den mest oväntade vistelsen. Varje rum är inrett efter en egen historia. ”The Legends of the Trolls”-rummet lockar fantasy-fans medan ”In a Moon Neighborhood” erbjuder en riktig rymdupplevelse. Det allra största rummet består av två våningar och exteriört lever det upp till namnet ”The Trojan Horse”.

Nästa bild
Kranhotell

Kranhotell

Bo i en lyftkran på Faralda

I Amsterdam färdigställdes under förra året renoveringen av en gammal lyftkran. Resultatet blev ett lyxhotell som svävar 50 meter över en av stadens industrihamnar som kommit att bli ett riktigt mecka för Amsterdams alla hipsters. Den modige besökaren erbjuds även möjligheten att hoppa bungyjump från hotellanläggningen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!