Home

IKEA anordnar loppis – ger plats för försäljning utanför sina varuhus

Lördagen den 28 maj arrangerar IKEA en loppis utanför alla sina 20 varuhus i Sverige. Troligen blir det Sveriges största loppis. Goda chanser att göra fina second hand-fynd från Malmö i söder till Haparanda i norr kan i alla fall utlovas. Både på själva loppisen och inne i Cirkulärbutiken i varuhuset.

Foto: IKEA

Att handla second hand är en ökande samhällstrend, inte minst bland unga. Att man väljer att köpa begagnade saker till sitt hem kan ha flera orsaker; viljan att göra bra fynd till lågt pris, omsorg om vår planet, samt viljan att addera en mer personlig touch till sitt hem eller sin personliga stil.

Loppis på IKEA

IKEA Family-medlemmar kan kostnadsfritt boka ett bord för att sälja sina saker: Allt från heminredning till kläder och accessoarer. Många har redan bokat en plats och bokningen är fortfarande öppen. Besökare som kommer till loppisen får chansen att göra fina fynd bland borden, samtidigt som begagnade saker får en andra chans att leva vidare hemma hos någon annan.  Loppisen arrangerar IKEA utanför samtliga sina varuhus i Sverige lördagen den 28 maj och den håller öppet mellan klockan 10–16. Varuhusen håller öppet som vanligt, men med ett extra fokus på hållbarhet och cirkularitet – med erbjudanden och kundaktiviteter på temat återbruk och second hand. 

Foto: IKEA

Varför satsar IKEA på Secondhand?  

– Senast år 2030 ska alla IKEA-produkter vara tillverkade av förnybara eller återvunna material och designade för att återanvändas, återförsäljas eller återvinnas.
    
– Sedan 2020 köper de tillbaka och säljer vidare kundernas begagnade IKEA möbler i alla deras svenska varuhus via deras second hand-service.
 
– För att förlänga livet på deras möbler arbetar IKEA för att minska antalet produkter som kastas bort genom att reparera och packa om skadade föremål. 2021 gav IKEA 47 miljoner produkter ett nytt liv genom varuhusens Cirkulärbutiker över hela världen.
   
– Världens första renodlade IKEA secondhand-butik öppnade i ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna i november 2020. Butiken är ett test som förlängts och som nu pågår till och med december 2022.  I Malmö öppnades i början av 2022 en test-hub där IKEA ska samla in, rengöra och laga begagnade IKEA möbler som därefter ska säljas i cirkulärbutiken på varuhuset i Malmö.  

Foto: IKEA

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!