Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

IKEA-hack! Så enkelt gör du din egen industrispegel – för under 325 kronor

Är du sugen på att uppdatera ditt hem, men vill inte lägga en förmögenhet på ny inredning? Tycker du att Ikea har bra saker men är ute efter något mer originellt? Då är det perfekt att satsa på ett IKEA-hack – nedan guidar vi dig till hur du enkelt skapar en stor dekorativ spegel i industristil!

Vi har tidigare guidat dig till mängder av Ikea-hacks – här kan du se hur du kan förvandla några av varuhusets vanligaste möbler.

En av de senaste att ge sig på att skapa mer originell inredning med produkter från det svenska varuhuset är den brittiska influencern och artisten Stacey Solomon, som med hjälp av bara två olika Ikea-produkter har skapat en riktigt snygg spegelvägg. Perfekt att hänga upp om du har en vägg som känns lite tom eller i ett rum som du vill ska kännas ljusare och större.

Det här DIY-projektet kan knappast bli enklare, och det bästa är att du bara behöver några få olika produkter – nedan ser du vilka!

Du behöver:

  • 12 Lönsås spegel 21*30 cm (15 kronor styck)
  • 12 Yllevad ram 21*30 cm (12 kr styck)
  • Monteringsstrips

Gör så här:

1. Bestäm dig först för om du vill ha “spegelväggen” stående eller liggande – Staceys variant på bilden ovan är bredare på bredden än höjden, men du kan såklart ha 4 speglar på höjden och 3 på bredden (eller i en annan formation).

2. Nästa steg är att bestämma var du vill att mitten av spegelväggen ska vara. Det enklaste är nämligen att sätta upp de mittersta först och sedan jobba dig utåt på höjden och bredden. Du kan givetvis börja med spegeln som ska vara i ett “hörn” först i stället, men genom att börja i mitten har du mer koll på hur det slutgiltiga resultatet blir.

3. Dags att sätta upp ramarna som du har satt in speglarna i! Det gör du enklast med monteringsremsor, till exempel de här från 3M, så att du slipper massor av hål i väggen.

4. Klart – dags att spegla dig i glansen av din hemmagjorda inredningsdetalj!

Nedan har vi samlat några speglar du kan inspireras av om du vill modifiera det här inredningsknepet lite (eller klicka hem om du varken har tid eller lust att pyssla).

Läs även:

Snygga till din tråkiga Rast-byrå från IKEA – 11 enkla DIY-hacks!

7 smarta IKEA-hacks att testa direkt!

15 snygga IKEA-hacks som förändrar ditt hem på nolltid.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Stor spegel - Nordal KÖP

Stor spegel - Nordal

Du kan till exempel spraymåla ramarna med guldfärg, i still med den här snygga varianten!

Pris: 5 844 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spegel - Oscar & Clothilde KÖP

Spegel - Oscar & Clothilde

Du kan också satsa på speglar i olika storlekar och sätta dem mer huller om buller som den här mer bohemiska varianten.

Pris: 2 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spegel - Ellos Home KÖP

Spegel - Ellos Home

Den ambitiösa kan satsa på en mer asymmetrisk variant, i stil med den här.

Pris: 3 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!