Home

IKEA lanserar en ny serie dofter för hemmet

IKEA lanserar ett nytt doftsortiment för hemmet inspirerat av naturen och livet hemma. Sortimentet består framförallt av doftljus i åtta dofter med fokus på välbefinnande. Det nya sortimentet med dofter för hemmet lanseras på IKEAs varuhus över hela världen från och med april 2022.

De två signaturdofterna ADLAD och ENSTAKA är utvecklade tillsammans med Ilse Crawford och båda dofterna är rotade i trä. Doften ADLAD är inspirerad av de skandinaviska skogarnas doft och ENSTAKA påminner om doften av en rökig brasa. Utgångspunkten för samarbetet är välbefinnande då dofterna är menade att bidra till, skapa och förstärka, rummets känsla och påverka hur vi känner oss.

Fokus på naturen

Sortimentet är skapat med skandinavisk design som inspiration och med fokus på naturen. Åtta nya inspirerande dofter som alla är framtagna för att passa vid olika tillfällen hemma. Varje doft kan upplevas genom olika produkter, från värmeljus till dofthängare, till doftljus i glas och keramik. Ilse Crawford har även designat kärlen i det nya sortimentet, i både glas och keramik. Tanken är att de ska kunna återanvändas när ljuset brunnit ut. “Det är något förankrande med naturen. Vårt mål var att nå de primitiva minnena av natur, speciellt de som är förknippade med våra träd och skogar, och ta med dem in i våra hem genom doft. Särskilt för de av oss runt om i världen som bor i tätbebyggda städer och inte har omedelbar tillgång till naturen”, säger Ilse Crawford.

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!