Home

IKEA lanserar KÅSEBERGA kollektion inspirerad av surfinglivsstilen

År 2019 tillkännagav IKEA och World Surf League ett samarbete för att bättre förstå vardagen för människor med ett mobilt och aktivt sätt att leva i samklang med havet. Resultatet är en samling praktiska och vackert designade produkter för hemmet och livet på språng.

Genom att samarbeta med WSL ville IKEA lära sig mer om surfarnas behov och krav. Surfinglivsstilen har gett många viktiga insikter om att ständigt vara på språng, till exempel behovet av att organsiera mobilitet och att hantera fukt.

Vill sprida glädje med surfstilen

Kollektionen omfattar fler än 25 produkter avsedda för hemmet eller dit livet tar en. Bland dem finns en handbräda för kroppssurf, en strandstol, en bärbar grill, ett soffbord och en väska som är unikt designad för strandstädningar. “De här behoven är relevanta för många fler än surfare och inspirerade oss till att skapa produkter som berikar livet för alla med liknande krav. Med den här kollektionen hoppas vi kunna sprida glädjen i surfstilen i många människors hem och vardag, säger Wiebke Braasch, formgivare på IKEA of Sweden.

Tillsammans med World Surf League och de ansedda surfarna Kassia Meador och Rob Machado har designprocessen kretsat kring att inkludera funktionalitet, mer återvunna material och att främja en mer cirkulär livsstil. Därför är en stor del av produkterna i kollektionen gjorda av återvunnen polyester, medan andra är gjorda av förnybara energikällor som bambu och kork.

KÅSEBERGA är en tillfällig kollektion som är uppkallas efter orten i Skåne som är ett av de sydligaste surfställena i Sverige, och finns att köpa på IKEA varuhus och på deras hemsida den 6 maj.

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!